Δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι που το χρησιμοποιούν για προσάναμμα είχε στην κατοχή του ο Τούρκος εμπρηστής που συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής για τις φωτιές στο όρος Αιγάλεω. Ο 33χρονος οπαδός του Φετουλάχ Γκιουλέν που είναι αιτών ασύλου συνελήφθη αφότου είχε βάλει φωτιά σε σημείο της περιοχής χωρίς ωστόσο να υπάρχει εξάπλωση της φωτιάς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη του 33χρονου Τούρκου εμπρηστή έγινε από άνδρες της ΔΙΑΣ. Συγκεκριμένα μία ομάδα της ΔΙ.ΑΣ κινούνταν στην περιφερειακή με τους αστυνομικούς να βλέπουν μία στήλη από καπνό. Στο σημείο βρίσκονταν άνδρες της ΟΠΚΕ που συνομιλούσαν με μάρτυρα ο οποίος έδινε περιγραφή του εμπρηστή. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η αναζήτησή του  η οποία ολοκληρώθηκε 1,5 χιλιόμετρο μακριά.  Στην κατοχή του ο 33χρονος είχε δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι που το χρησιμοποιούν για προσάναμμα. Ο Τούρκος εμπρηστής κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κικίλιας: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείληκτοι

Την ίδια ώρα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μέσω ανάρτησής του στον λογαριασμό του στο X ανέφερε ότι «τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιες στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί».

«Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι» κατάληξε ο Βασίλης Κικίλιας.