Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν την περίπτωση του νεαρού Τούρκου ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία πως τρεις φορές προκάλεσε πυρκαγιά στο όρος Αιγάλεω τις τελευταίες ημέρες.
Η σύλληψη του νεαρού αλλοδαπού ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ερευνών μετά τις απανωτές πυρκαγιές, με τον ίδιο να συλλαμβάνεται και να ομολογεί πως πράγματι ήταν εκείνος που τις είχε βάλει.

Τα κίνητρα ωστόσο που τον οδήγησαν στις εμπρηστικές επιθέσεις ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει, αν και ο συλληφθείς προς το παρόν φέρεται να ισχυρίζεται ότι του άρεσε να βλέπει τις φωτιές και τα πυροσβεστικά οχήματα.

Διαβάστε ακόμα: Φωτιές στο όρος Αιγάλεω: Στον Eισαγγελέα τη Δευτέρα ο Τούρκος που κατηγορείται για εμπρησμό - Δεν είχε λάβει άσυλο


Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ ο Τούρκος που πιάστηκε για εμπρησμό

Για τους αστυνομικούς των ειδικών υπηρεσιών που συμμετέχουν στις έρευνες, έχει μπει στο μικροσκόπιο το παρελθόν του Τούρκου υπηκόου, πώς δηλαδή έφτασε στη χώρα μας αλλά και με ποιους ανθρώπους είχε επαφές όλο αυτό το διάστημα.

Κινητό τηλέφωνο και φιλικά του πρόσωπα ερευνώνται, ενώ προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως ο συγκεκριμένος άνδρας ενδεχομένως να σχετίζεται με ξένες μυστικές υπηρεσίες, πιθανότητα η οποία ερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή. Την αποκάλυψη για τη σύλληψη του Τούρκου εμπρηστή έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης με βάση τον νέο νόμο για τους εμπρηστές δασών.


Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω

Ο αλλοδαπός βρίσκεται αντιμέτωπος με προφυλάκιση για τις τρεις πυρκαγιές που έως τώρα έχει διαπιστωθεί πως προκάλεσε, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προκύπτει η συμμετοχή του.

Στις τρεις πυρκαγιές που προκάλεσε, οι πυροσβέστες εντόπισαν ευρήματα που οδήγησαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για εμπρηστική επίθεση. Ευτυχώς, οι δασικές πυρκαγιές δεν πρόλαβαν να λάβουν διαστάσεις, χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντικών ομάδων, ούτε απείλησαν κατοικίες ή κτηνοτροφικές μονάδες.