Σοκαρισμένοι εξακολουθούν να είναι οι εθελοντές που τα ξημερώματα του Σαββάτου 25/05, δέχθηκαν επίθεση με γροθιές, κλωτσιές και μαχαίρι από ομάδα επτά νέων στην Πάρνηθα, όπου είχαν πάει για να καθαρίσουν το βουνό από σκουπίδια.

*Διαβάστε εδώ: Πάρνηθα: Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης στους εθελοντές - ‘’Έψαχναν πατήματα για να τους χτυπήσουν’’, λέει φίλος τους

Ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο άνθρωπος που βοήθησε τους δύο τραυματίες εθελοντές που δέχτηκαν επίθεση στην Πάρνηθα, μίλησε στον ΑΝΤ1, αποκαλύπτοντας πως δέχονται απειλητικά μηνύματα.

Ερωτηθείς για τον λόγο που μπορεί να έγινε η επίθεση, ανέφερε πως «όλα είναι θεωρίες και όποιοι και να βρίσκονταν εκεί, θα είχανε την ίδια μοίρα. Τους ρωτούσανε διάφορα πράγματα, προσπαθώντας να βρούνε πατήματα για να τους επιτεθούν όπως τι ομάδα είσαι κτλ.».

«Λίγες ώρες πριν, ήρθε ένα αυτοκίνητο με έναν άνθρωπο κάτι έκανε βιαστικά και έφυγε», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη διάσωση των δύο εθελοντών, επισήμανε: «Έψαχνα για επιδέσμους και κάτι να τους δέσω και το έκανα με τις σακουλές που, όπως είπαν και οι γιατροί, ήταν αποτελεσματικό. Προσπάθησα να εφαρμόσω τις γνώσεις που είχα για να τους σώσω».

Σχετικά με την ομάδα «Save Your Hood», είπε ότι έχει 3 χρόνια ζωής και «επέλεξα να κάνω δράσεις, γιατί νομίζω είχε παραγίνει το κακό με τα σκουπίδια και ήθελα να βοηθήσω».

Συνέχισε λέγοντας ότι «η δράση καθαρισμού συνεχίστηκε και μετά την επίθεση. Τα παιδιά γύρισαν από την πρώτη μέρα σπίτι».

«Υπάρχουν απειλητικά μηνύματα που στέλνουν υποστηρικτές των ατόμων που έκαναν την επίθεση και μας λένε ότι δεν είχαμε εμείς καμία δουλειά εκεί», αποκάλυψε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1k5mjxfh6wx)


Σοκάρουν οι φωτογραφίες με τους τραυματίες

Την έκταση των τραυμάτων που υπέστη ο ένας εκ των εθελοντών που δέχθηκε την επίθεση στην Πάρνηθα, αποτυπώνει η φωτογραφία που ανήρτησε στο Instagram ο αρχηγός της αποστολής.

parnitha_epithesi


Όπως λένε οι εθελοντές, οι επτά νέοι ηλικίας περίπου 20-23 ετών που έκαναν την επίθεση, ρώτησαν τα θύματα τους «τι ομάδα είσαι;» και «είσαι αναρχικός;», λέγοντας τους ότι είναι από το Μενίδι.

Όταν τους απάντησαν ότι είναι εθελοντές και δεν ασχολούνται με αυτά, οι επτά νέοι έφυγαν από το σημείο για να επιστρέψουν, όμως, 10 λεπτά αργότερα, φωνάζοντας «κάναμε comeback» και χτυπώντας τους αδιακρίτως με κλωτσιές και μπουνιές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1k6587mzy69)