Την πιθανότητα ο επόμενος Daniel να «χτυπήσει» τη χώρα μας καλοκαίρι εξέφρασε, μιλώντας στο Action24, ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ.

*Διαβάστε εδώ: Αχιλλέας Μπέος: Επιθεώρηση με μαγιό στην παραλία - Βούτηξε για να αποδείξει την καταλληλότητα του νερού στους "περιβαλλοντολόγους του κ@@@υ"

Ειδικότερα, ο κ. Λέκκας θεωρεί πιθανόν «ο επόμενος Daniel να είναι και το καλοκαίρι...», προσθέτοντας πως «και ο Daniel και ο Ιανός και η πλημμύρα στην Εύβοια το 2020 ήταν Αύγουστο - Σεπτέμβριο. Δεν είναι απαραίτητο να φθάσουμε στον χειμώνα για να έχουμε τέτοια».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1k9533apipt)

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα προκαλούν «μεγάλες δασικές πυρκαγιές και κατολισθητικά φαινόμενα».

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν τεράστιες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1k92l7x6r2p)


"Θα μείνει στην ιστορία το φετινό καλοκαίρι"

Το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών θα έχουμε φέτος, σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, ο οποίος μίλησε στο MEGA.

«Μια τάση του καιρού για τον Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο που προέρχεται από το ευρωπαϊκό κέντρο προγνώσεων, το οποίο βλέπει ότι οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και μάλιστα με απόκλιση η οποία πιθανότατα να είναι από τις πιο σημαντικές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1jqnec8fogp)