Βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πυρκαγιά που παραμένει σε εξέλιξη στο Δημολάκι Κερατέας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τους αρμόδιους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, το μέτωπο δείχνει να είναι διαχειρίσιμο ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν την άμεση ορειοθέτηση του πύρινου μετώπου.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξέσπασε περίπου μισή ώρα πριν τις τέσσερις το μεσημέρι σε δασική έκταση. Επί τόπου βρίσκονται 45 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα ενώ δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.


Μήνυμα από το 112

Το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των περιοχών Δημολάκι και Συντερίνα Κερατέας, προκειμένου να απομακρυνθούν από τις οικίες τους, για προληπτικούς, χρησιμοποιώντας ως έξοδο τη λεωφόρο Λαυρίου. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κλήση για τραυματία ή σπίτι που να απειλείται από τις φλόγες, ωστόσο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικά πραγματοποιούν περιπολίες μήπως και υπάρξει κάποιος πολίτης σε κίνδυνο.

112