Πολλά παραμένουν τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση του θανάτου της 17χρονης Νικολέτας από την Κρήτη που βρέθηκε νεκρή κάτω από μια γέφυρα. Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται το ενδεχόμενο να πρόκειται για αυτοκτονία να αυξάνεται ωστόσο όπως λέει η δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης, «παραμένουμε όλοι επιφυλακτικοί».

 «Επίσημο πόρισμα δεν υπάρχει»

«Όταν έχουμε έναν αιφνίδιο θάνατο και μάλιστα με τέτοιον τραγικό τρόπο, η οικογένεια θέτει εξαρχής το ερώτημα να αναζητηθούν και να εντοπιστούν οι συνθήκες και μετά θα φτάσουμε στα αίτια», λέει, μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης, Αλεξάνδρα Σπανάκη.

 «Επίσημο πόρισμα δεν υπάρχει. Έχουμε δώσει εντολή και παραβρέθηκε κατά τη νεκροψία – νεκροτομή τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας προκειμένου να έχουμε ένα επίσημο πόρισμα, καταγεγραμμένο όμως δεν το έχουμε ακόμα. Θα συσχετιστεί με τη δικογραφία που έχει ήδη σχηματιστεί και εξαρχής η οικογένεια έθεσε τα ερωτήματα ποιος είναι υπεύθυνος για αυτόν τον θάνατο, ποιες είναι οι συνθήκες».

 «Ήδη υπάρχει μια βάση στην οποία κατευθυνθήκαν οι ιατροδικαστικές εκτιμήσεις, πάνω σε αυτές και εμείς θα σταθούμε. (…) Πριν καταλήξουμε και πριν καταλήξουν και οι Αρχές, όταν δεν έχουμε καταγεγραμμένο τον τρόπο και τον θάνατο κατά την ώρα που συμβαίνει, είμαστε όλοι επιφυλακτικοί», συμπληρώνει.

«Τι έκανε η Αστυνομία;»

Από την πλευρά της, η εγκληματολόγος Δήμητρα Τσίτση, αναφέρει:

 «Έχω πολλά ερωτήματα. Όταν υπήρχα μαρτυρίες ότι είδαν ένα κορίτσι μόνο του σε ένα επικίνδυνο μέρος, τι έκανε η Αστυνομία τη συγκεκριμένη στιγμή; Από όσα έχω διαβάσει, δεν ήταν ένα ή δύο ή τρία τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η Αστυνομία».

Όπως λέει η ίδια:

 «Η αυτοκτονία θεωρείται μια αδυναμία ψυχής και όχι η δύναμη του κάθε ανθρώπου. Ποικίλουν οι λόγοι που μπορεί να οδηγούν έναν άνθρωπο σε αυτοκτονία. Βεβαίως, δεν είναι στιγμιαία περιστατικά, δεν είναι κάτι το οποίο πραγματοποιήθηκε τη συγκεκριμένη μέρα από το διαγώνισμα της ιστορίας, από την έλλειψη σημαίας».

Σχετικά με την ταφή της 17χρονης και την στάση της Εκκλησίας της Κρήτης λέει:

 «Το κομμάτι της ταφής το θεωρώ ντροπή το ότι από τη μία λέμε ότι είμαστε παιδιά του Θεού και από την άλλη δεν κηδεύουμε οποιονδήποτε άνθρωπο. Είναι ντροπή».

Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα, με εξετάσεις αυτοπτών μαρτύρων και βιντεοληπτικού υλικού.