Σοκ προκαλούν τα λόγια των τραυματισμένων εθελοντών από την αιματηρή επίθεση στην Πάρνηθα και η μαρτυρία του ανθρώπου που εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα έσπευσε για βοήθεια, συντηρούν το θέμα στην επικαιρότητα την ώρα που οι έρευνες των αστυνομικών για τους δράστες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όλα έγιναν αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (24/5) όταν οι 4 εθελοντές είχαν πάει να καθαρίσουν μια περιοχή στην Πάρνηθα από σκουπίδια. Τότε μια ομάδα 7 ατόμων τους πλησίασε. «Έχασα πολύ αίμα ευτυχώς που με πήγαν στο νοσοκομείο εγκαίρως, δηλαδή να χάσω τις αισθήσεις μου».

Οι δράστες όμως επιστρέφουν και αυτή τη φορά όπως λένε οι τραυματισμένοι εθελοντές βγάζουν ακόμα και μαχαίρια.

Οι εθελοντές είναι άοπλοι και ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τους δράστες. Το μένος τους προβληματίζει τους αστυνομικούς, που προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιο ήταν το κίνητρο της αιματηρής επίθεσης.

Πάρνηθα: Ήταν 7-8 άτομα πάνω μας και μας χτυπάγανε

 
Στο σημείο επικρατεί πανδαιμόνιο. Οι δύο τραυματισμένοι εθελοντές χάνουν αίμα και πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομείο ταχύτατα.

«Ήταν 7-8 άτομα πάνω μας και μας χτυπάγανε, τον Γιώργο τον μαχαιρώσανε., Ο Γιώργος έχανε πάρα πολύ αίμα, είχε αιμορραγία στο χέρι του, θα το είχαμε χάσει το παιδί από αιμορραγία», είπε ο Μιχάλης Λαπαρδάς, θύμα της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων οι 7 δράστες ήταν νεαροί 20 με 25 χρονών. Τους ανέφεραν πως ήταν από το Μενίδι και τους ρώτησαν ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται με τους δράστες να διαφεύγουν και τους δύο τραυματισμένους εθελοντές που προσπαθούν να συνέλθουν, να περιμένουν να μάθουν το λόγο της επίθεσης, που έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή τους.


Πάρνηθα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για την άγρια επίθεση


Ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

Όπως είπε, τα ερωτήματα των Αρχών είναι πολλά. Ένα από αυτά είναι γιατί έφυγαν και ξαναγύρισαν, ποια είναι τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν, αλλά και το ποιοι είναι οι δράστες.