Την τελευταία στιγμή γλίτωσε από δικαστικές περιπέτειες ο 57χρονος πρώην σύζυγος της γυναίκας που βρέθηκε χθες τραυματισμένη στο σπίτι της στη Νίκαια, καθώς έπειτα από ολονύχτιες έρευνες των αστυνομικών προέκυψε πως δεν ήταν ο δράστης της επίθεσης, αλλά το θύμα αυτοτραυματίστηκε.

Η πλήρης ανατροπή στην υπόθεση ήρθε τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο μέχρι τότε καταγγελλόμενος ως δράστης δεν βρισκόταν στο σπίτι της πρώην συζύγου του, αλλά σε άλλο σημείο της Νίκαιας. Την τελική επιβεβαίωση μάλιστα της νέας τροπής ήρθε και έδωσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε την 57χρονη με καταγωγή από το Περού, ο οποίος διαπίστωσε πως το μαχαίρωμα που έφερε ήταν αποτέλεσμα αυτοτραυματισμού.

Η γυναίκα αυτοτραυματίστηκε και υποστήριξε πως της επιτέθηκε ο επίσης 57χρονος πρώην σύζυγός της. Ο άνδρας, από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε, αρνήθηκε τα πάντα, προσπαθώντας να αποδείξει τα λεγόμενά του.

Όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν στοιχεία που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του, ζήτησαν εξέταση της γυναίκας και τότε αποδείχθηκε η αλήθεια. Με εντολή εισαγγελέα, αφού προσκομίστηκαν τα απαραίτητα στοιχεία, ο 57χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αντιθέτως η Περουβιανή πρώην σύζυγός του με εισαγγελική εντολή θα οδηγηθεί σήμερα σε ψυχιατρική μονάδα για νοσηλεία.

Τα αντανακλαστικά των αστυνομικών λειτούργησαν ακαριαία ώστε να μην οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ένας αθώος άνθρωπος, τον οποίο η 57χρονη αποφάσισε να καταγγείλει για λόγους που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί.

Μάλιστα, κατά το παρελθόν, άλλες έξι φορές η γυναίκα αυτή είχε καταγγείλει τον πρώην σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία, κακοποίηση και άλλα αδικήματα. Συγκεκριμένα, το 2021, το 2022 αλλά και το 2024 έξι φορές πέρασε το κατώφλι του αστυνομικού τμήματος καταγγέλλοντάς τον.

Προς το παρόν, δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά εάν εκείνες οι επιθέσεις όντως πραγματοποιήθηκαν ή ήταν και εκείνες αποκύημα της φαντασίας της.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1kzjs9sjs4h)


Νίκαια: Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 10 το βράδυ, όταν η γυναίκα κάλεσε το «100» και ζήτησε βοήθεια, καθώς όπως είπε ο άντρας της τής επιτέθηκε με μαχαίρι.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα αιμόφυρτη έβαλε τις φωνές ζητώντας βοήθεια στην οδό Αρτέμιδος 44 στη Νίκαια. Σύντομα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, που εντόπισαν την 57χρονη γυναίκα αιμόφυρτη με τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, έχοντας όμως τις αισθήσεις της, και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τη μετέφερε στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια έχει υποδείξει τον άνδρα της ως δράστη. Το θύμα έχει ελληνική υπηκοότητα και καταγωγή από το Περού. Ο 57χρονος πρώην σύζυγός της ύστερα από αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση και συνελήφθη.
20240528_092453
20240528_092534
20240528_092526


«Ακούμε φωνές, έρχεται συχνά η Αστυνομία»

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, υπήρχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, με τον δράστη να έχει προσαχθεί συνολικά έξι φορές για ενδοοικογενειακή βία.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης είχε προσαχθεί μία φορά το 2021, δύο φορές το 2022, τρεις φορές το 2024, με τελευταία φορά στις 27 Απριλίου, όπου πάλι οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος.

Το θύμα είχε αρνηθεί στους αστυνομικούς τη μεταφορά της σε δομή και την τοποθέτηση εφαρμογής «panic button».

«Ακούμε φωνές, έρχεται συχνά η Αστυνομία (…) Πολλές φορές η Αστυνομία ερχόταν. Η τελευταία φορά που ήρθε ήταν πριν από μία εβδομάδα (…) Άκουσα τη γυναίκα να φωνάζει (…)», είπε γείτονας σε δηλώσεις του.