Το ενδεχόμενο η 57χρονη στη Νίκαια να αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι για να βάλει τέλος στη ζωή της και να «τιμωρήσει» τον κακοποιητικό σύζυγό της με την κλήση που έκανε στις Aρχές εξετάζει η Aστυνομία.

Η 57χρονη από τη Νίκαια νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Τζάνειο Νοσοκομείο από χθες το βράδυ με σοβαρό τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιά. Ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτοτραυματίστηκε, ενδεχομένως σε μια απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την εισαγγελέα κ. Μαραγκάκη, η οποία διέταξε υποβολή προανακριτικού υλικού χωρίς σύλληψη του άνδρα και μετά το πέρας της νοσηλείας ακούσιο εγκλεισμό για τη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Διαβάστε ακόμα: Ανατροπή στην επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια: "Αυτοτραυματίστηκε η γυναίκα", λέει ο ιατροδικαστής - Ελεύθερος ο σύζυγός της

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1kzu3p9r8tl)


Νίκαια: Πώς έγινε η ανατροπή στην υπόθεση

Στην αρχή η γυναίκα από το Περού υποστήριξε ότι τη μαχαίρωσε ο σύζυγός της, ο οποίος φέρεται να είχε κακοποιητική συμπεριφορά απέναντί της, ωστόσο στην υπόθεση υπήρξε ανατροπή, αφού, όπως προέκυψε από την έρευνα του ιατροδικαστή, η γυναίκα αυτοτραυματίστηκε. Μετά την εξέταση του ιατροδικαστή ο 57χρονος Έλληνας που είχε προσαχθεί ως ο υπαίτιος της επίθεσης αφέθηκε ελεύθερος.

Η πλήρης ανατροπή στην υπόθεση ήρθε τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο μέχρι τότε καταγγελλόμενος ως δράστης δεν βρισκόταν στο σπίτι της πρώην συζύγου του, αλλά σε άλλο σημείο της Νίκαιας. Την τελική επιβεβαίωση της νέας τροπής ήρθε και έδωσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε την 57χρονη με καταγωγή από το Περού, ο οποίος διαπίστωσε πως το μαχαίρωμα που έφερε ήταν αποτέλεσμα αυτοτραυματισμού.

Ο άνδρας, από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε, αρνήθηκε τα πάντα, προσπαθώντας να αποδείξει τα λεγόμενά του.
Όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν στοιχεία που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του, ζήτησαν εξέταση της γυναίκας και τότε αποδείχθηκε η αλήθεια. Με εντολή εισαγγελέα, αφού προσκομίστηκαν τα απαραίτητα στοιχεία, ο 57χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αντιθέτως η Περουβιανή πρώην σύζυγός του με εισαγγελική εντολή θα οδηγηθεί σήμερα σε ψυχιατρική μονάδα για νοσηλεία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1l0jup6p7t5)

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 10 το βράδυ, όταν η γυναίκα κάλεσε το «100» και ζήτησε βοήθεια, καθώς, όπως είπε, ο άντρας της τής επιτέθηκε με μαχαίρι.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα αιμόφυρτη έβαλε τις φωνές ζητώντας βοήθεια στην οδό Αρτέμιδος 44 στη Νίκαια. Σύντομα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, που εντόπισαν την 57χρονη γυναίκα αιμόφυρτη με τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, έχοντας όμως τις αισθήσεις της, και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τη μετέφερε στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια έχει υποδείξει τον πρώην άνδρα της ως δράστη. Το θύμα έχει ελληνική υπηκοότητα και καταγωγή από το Περού. Ο 57χρονος πρώην σύζυγός της ύστερα από αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση και συνελήφθη.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1l3dtlesl75)


«Ακούμε φωνές, έρχεται συχνά η Αστυνομία»

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, υπήρχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, με τον δράστη να έχει προσαχθεί συνολικά έξι φορές για ενδοοικογενειακή βία.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης είχε προσαχθεί μία φορά το 2021, δύο φορές το 2022, τρεις φορές το 2024, με τελευταία φορά στις 27 Απριλίου, οπότε πάλι οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος.

Το θύμα είχε αρνηθεί στους αστυνομικούς τη μεταφορά της σε δομή και την τοποθέτηση εφαρμογής «panic button».

«Ακούμε φωνές, έρχεται συχνά η Αστυνομία (…) Πολλές φορές η Αστυνομία ερχόταν. Η τελευταία φορά που ήρθε ήταν πριν από μία εβδομάδα (…) Άκουσα τη γυναίκα να φωνάζει (…)», είπε γείτονας σε δηλώσεις του.

Όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης, γύρω στις 10:00 το βράδυ της Δευτέρας (27/5) η γυναίκα με καταγωγή από το Περού κάλεσε την Άμεση Δράση, λέγοντας ότι τη μαχαίρωσε ο εν διαστάσει σύζυγός της.

Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και τη βρήκαν αιμόφυρτη, με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά της. Στη συνέχεια κάλεσαν το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο τη μετέφερε στο Τζάνειο, όπου εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.

Ο εν διαστάσει σύζυγός της εντοπίστηκε λίγο αργότερο και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα.

Νίκαια: Ο 57χρονος είχε συλληφθεί πολλές φορές για ενδοοικογενειακή βία

Όπως προέκυψε μετά τη σύλληψη του 57χρονου, ο άνδρας έχει βαρύ κακοποιητικό παρελθόν.

Έχει συλληφθεί συνολικά έξι φορές για ενδοοικογενειακή βία, αλλά κάθε φορά οδηγούνταν στο αυτόφωρο και κάθε φορά κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, η πρώτη φορά που συνελήφθη ήταν το 2021, δύο φορές είχε συλληφθεί το 2022 και τρεις φορές το 2024.

Μάλιστα, την τελευταία φορά, στις 27 Απριλίου, το θύμα ερωτήθηκε αν επιθυμούσε την εγκατάσταση στο κινητό της της εφαρμογής panic button ή φιλοξενία σε δομή, όμως εκείνη αρνήθηκε και τα δύο.