Τη διερεύνηση του θανάτου της 17χρονης Νικολέτας Παπαδογιαννάκη στην Κρήτη που βρέθηκε στο κενό από τη γέφυρα στο ΒΟΑΚ από ύψος 50 μέτρων συνεχίζει η οικογένεια, που δεν είχε, όπως λέει, ένδειξη ότι το παιδί είχε τάσεις… αυτοκτονίας.

Ο πατέρας της 17χρονης δηλώνει πως αμφιβάλλει ότι το παιδί του αυτοκτόνησε, ενώ η δικηγόρος της οικογένειας, Αλεξάνδρα Σπανάκη, είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου που μπορεί να ώθησε τη 17χρονη -είτε μέσα από το σχολείο είτε εκτός αυτού- στο απονενοημένο.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, αν και βάσει πληροφοριών έχει πειστεί για την αυτοχειρία. Ταυτόχρονα κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ιατροδικαστικό πόρισμα που συγκλίνει προς αυτό.

Η οικογένεια ωστόσο έχει διορίσει και τεχνικό σύμβουλο. Η δικηγόρος Αλεξάνδρα Σπανάκη ανέφερε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί και ποιος «έσπρωξε» το παιδί στην αυτοκτονία αν αυτό έχει συμβεί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1l4evsbtyvt)

Εξάλλου, η Αστυνομία δεν έχει κλείσει ακόμη την προανάκριση και συνεπώς εξετάζεται τόσο το σενάριο του ατυχήματος, όσο και της αυτοχειρίας.

Η κ. Σπανάκη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή καταλαβαίνετε ότι είναι σε εξέλιξη η δικογραφία. Διορίστηκε τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας η κ. Σπανουδάκη, και εκείνη να έχει συμπέρασμα για αιτία θανάτου. Όταν συμβαίνει ένα αιφνίδιο τέτοιο γεγονός, όλοι διατυπώνουν με επιφύλαξη άποψη. Έχουμε την πληροφορία ότι δεχόταν bullying, ακόμη διερευνάται.

Ήταν ένα συγκροτημένο παιδί και δεν είχε δώσει δείγματα. Ήταν και ιδιαίτερα ευαίσθητο και είναι γενική ομολογία. Δεν είχαν ενδείξεις και στάθηκε με επιφύλαξη στο τραγικό γεγονός και αναμένει την οριστική διερεύνηση.

Η Αστυνομία έχει ήδη συλλέξει μαρτυρίες που αντελήφθησαν κάποιοι διερχόμενοι. Είναι περιορισμένη η δυνατότητα για ανάληψη πρωτοβουλίας. Τρεις μαρτυρίες υπάρχουν. Ειλικρινά προκαλεί την κοινή λογική να βλέπει ένα παιδί να στέκεται και να μη σταματάει κάποιος. Άγχος για τις εξετάσεις έχουν όλα τα παιδιά, αλλά οι αντοχές κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικές και λόγω της ευαισθησίας προσδίδει άλλες διαστάσεις.

Όλα αυτά διερευνώνται. Τα κινητά και οι υπολογιστές θα ερευνηθούν. Κατά παντός υπευθύνου στράφηκε η έρευνα, για να διερευνηθούν οι συνθήκες. Η γέφυρα είναι στην αντίθετη πλευρά από το σχολείο και είναι μακριά».

Διαβάστε ακόμα: Κρήτη: Ξεσπά η αδελφή της 17χρονης Νικολέτας που βρέθηκε στο κενό - "Αν το λεωφορείο είχε φύγει με όλα τα παιδιά, θα ήταν ζωντανή"

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1l4cewbqo7l)


Κρήτη: «Ο θάνατος της Νικολέτας δεν είναι αυτοκτονία» λέει η οικογένεια

Από την πρώτη στιγμή, ο πατέρας, η αδερφή και οι θείες του κοριτσιού εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο θάνατος της Νικολέτας τους δεν είναι αυτοκτονία, γιατί στο σημείο από το οποίο ανασύρθηκε η σορός του κοριτσιού δεν είχε ίχνη αίματος και αυτό τους κάνει εντύπωση αν το κορίτσι έπεσε από ύψος 50 μέτρων. Όπως είπαν, κάποιος μπορεί να τη “χτύπησε” και να τη μετέφερε κάτω από τη γέφυρα για να φανεί αυτοκτονία.

Ακόμη δεν αποκλείει η πλευρά της οικογένειας της Νικολέτας να ωθήθηκε σε μια απονενοημένη πράξη από μπούλινγκ, καθώς, όπως είπε η αδερφή της, και εκείνη δεχόταν μπούλινγκ ως μαθήτρια στο ίδιο Λύκειο, ενώ η μητέρα της 17χρονης είπε ότι είχε κόντρα με έναν καθηγητή.
Παλεύει με την οργή και την αγανάκτηση η οικογένεια της 17χρονης Νικολέτας


Το χρονικό και οι μάρτυρες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν στην Αστυνομία 6 μαρτυρίες, εκ των οποίων 4 αλλοδαποί τουρίστες που προσπάθησαν να αποτρέψουν τη Νικολέτα και δύο Έλληνες οδηγοί που είδαν το σκηνικό το μοιραίο πρωινό της Πέμπτης.

Η 17χρονη Νικολέτα περίπου στις 11 το πρωί της Πέμπτης έφυγε από το σχολείο με τα πόδια και όχι με το μισθωμένο λεωφορείο της Περιφέρειας, περπατώντας πάνω στον ΒΟΑΚ. Δεν υπάρχουν απτές μαρτυρίες που να αποδεικνύουν ότι η ίδια έβαλε τέλος στη ζωή της. Νεότερη μαρτυρία από συμμαθήτριά της αναφέρει ότι έφυγε από το σχολείο με κλάματα γιατί, όπως λέει το κορίτσι, έδωσε λευκή κόλλα.

Ωστόσο, οι Αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 17χρονη Νικολέτα έπεσε από γέφυρα στην Κρήτη. Το σενάριο του ατυχήματος δεν έχει αποκλειστεί, ωστόσο εξετάζεται και αυτό της αυτοχειρίας.

Στην Αστυνομία κλήθηκαν να καταθέσουν καθηγητής και μαθητές, αφού πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε ένα περιστατικό στο σχολείο που τάραξε τη 17χρονη, η οποία αυτήν την περίοδο προετοιμαζόταν να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1l4g0yzrig1)

Ανεπιθύμητος ο δεσπότης

Την ίδια στιγμή ανεπιθύμητο έχουν κηρύξει οι κάτοικοι του Μοχού τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμο για την απόφασή του να μη “διαβαστεί” στην κηδεία της από παπά η 17χρονη Νικολέτα Παπαδογιαννάκη, που βρήκε τραγικό θάνατο ύστερα από πτώση από γέφυρα 50 μ. στον ΒΟΑΚ.

Η κηδεία του κοριτσιού έγινε το περασμένο Σάββατο, χωρίς να διαβαστεί το Ευαγγέλιο, ενώ πληροφορίες λένε ότι ο Δεσπότης είχε στείλει και επιτηρητή για να είναι σίγουρος ότι ο ιερέας δε θα την ψάλει. Διαβάστηκε μόνο η συγχωρητική ευχή στο τρισάγιο.

Η Εκκλησία δεν επέτρεψε να “διαβάσουν” το κορίτσι, γιατί πιστεύει ότι αυτοκτόνησε και δε “διαβάζονται” αυτόχειρες, όμως επίσημο πόρισμα για τον θάνατο της ανήλικης δεν υπάρχει, όπως επισημαίνει η δικηγόρος της οικογένειας της νεκρής Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Η κ. Σπανάκη λέει ότι δεν έχει ακόμη εξαχθεί τελικό πόρισμα για τον θάνατο της Νικολέτας Παπαδογιαννάκη. Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος, αναφερόμενος στο θέμα, όπως μετέδωσαν αθηναϊκά Μέσα, είπε σχετικά: «Είναι πάγια η θέση της Εκκλησίας, σε περίπτωση αυτοκτονίας να μην τελείται η εξόδιος. Αυτό δε σημαίνει γιατί το κάνουμε από εμπάθεια ή έλλειψη αγάπης. Το μυστικό είναι η ευχή, η οποία θα διαβαστεί, η οποία διαβάστηκε και στο τρισάγιο, όπως και στην εξόδιο ακολουθία.

Η στέρηση της ακολουθίας είναι ένα μήνυμα προς όλα τα άλλα παιδιά που έχουν ίδιους λογισμούς και ίδιες συμπεριφορές και δεν μπορούμε να πούμε ότι τελούμε την ακολουθία σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Καμία σκληρότητα δεν υπήρχε, ο χρόνος προσευχής για το παιδί δόθηκε, η ευχή της Εκκλησίας διαβάστηκε. Στέκονται στην ανάγνωση του Ευαγγελίου, δεν έγινε ανάγνωση του Ευαγγελίου. Μα, δεν είναι η ουσία η ανάγνωση του Ευαγγελίου. Είναι η ευχή, η οποία διαβάζεται, η συγχωρητική ευχή η οποία διαβάζεται. Και αυτή διαβάστηκε».

Οι συγγενείς της Νικολέτας ζητούν τώρα την απομάκρυνση του Μητροπολίτη από τα καθήκοντά του, ενώ έχει προκαλέσει “θύελλα” η αναφορά της εφημερίδας “Νέα Κρήτη”, ότι αυτόχειρα καθηγητή της Πατριαρχικής Σχολής στο Ηράκλειο τον κήδεψαν και τον διάβασαν με όλο το προβλεπόμενο τυπικό της Εκκλησίας.