Σοκαριστική είναι η μαρτυρία ενός εκ των δύο εθελοντών που δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους στην Πάρνηθα, ο οποίος έδειξε τα τραύματά του μετά το περιστατικό που παρ' ολίγο να του στερήσει τη ζωή.

Ο ένας εθελοντής μίλησε στον ALPHA και επεσήμανε πως «η μύτη μου είναι σπασμένη, έχω μαχαιριές στην πλάτη και το μπράτσο. Πονάνε και τα δόντια μου, το σαγόνι μου, τα πόδια μου, όλο μου το σώμα», πριν δείξει στην κάμερα τις πληγές από μαχαίρι. Μάλιστα, δήλωσε πως αναγνωρίζει τα αυτοκίνητα των δραστών από τα βίντεο ντοκουμέντο που κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1lacv6t20w9)


Πάρνηθα: Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 24/05, όταν μία ομάδα ατόμων αποφάσισε να συνδράμει στη δράση της οργάνωσης «Save Your Hood», μαζεύοντας σκουπίδια από τη δυτική Πάρνηθα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επτά άγνωστοι -ηλικίας 20 έως 23 ετών- που επέβαιναν σε ένα λευκό και ένα κόκκινο Ι.Χ. πλησίασαν τους δύο εθελοντές, που κοιμούνταν σε ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα απέναντι από την Κρύα Πηγή Φυλής.

Τα εθελοντικά μέλη της οργάνωσης «SAVE YOUR HOOD» είχαν ανέβει εκεί από το απόγευμα για να το καθαρίσουν από σκουπίδια και θα διανυκτέρευαν για να συνεχίσουν το πρωί.

Ξύπνησαν από τον θόρυβο και οι δράστες άρχισαν να τους κάνουν διάφορες ερωτήσεις, όπως «τι ομάδα είσαι;», «είσαι αναρχικός;», ενημερώνοντάς τους ότι είναι από το Μενίδι.

Τα δύο θύματα τους είπαν ότι είναι εθελοντές και δεν ασχολούνται με αυτά, τους χαιρέτησαν φιλικά και έφυγαν από το σημείο. Μετά από δέκα λεπτά, όμως, οι δράστες επέστρεψαν στο σημείο. Φωνάζοντας «κάναμε comeback», ξεκίνησαν να τους χτυπούν αδιακρίτως με κλωτσιές και μπουνιές, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να σπάσει τη μύτη του και ο δεύτερος να τραυματιστεί στο δεξί φρύδι και το κεφάλι.

Το ένα από τα δύο θύματα κατάφερε να ξεφύγει και άρχισε να τρέχει για να ζητήσει βοήθεια από άλλους δύο εθελοντές που και αυτοί ήταν μέλη της ίδιας οργάνωσης και κοιμούνταν σε ένα εκκλησάκι, σε απόσταση πενήντα μέτρων.

Μόλις γύρισαν όλοι μαζί στο σημείο, οι δράστες είχαν αποχωρήσει και βρήκαν τον έναν εθελοντή αιμόφυρτο στο έδαφος, όπου διαπίστωσαν ότι τον είχαν μαχαιρώσει σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Αμέσως, τον μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τους ενημέρωσαν ότι ο φίλος τους είχε τραυματιστεί με τρεις μαχαιριές στην αριστερή ωμοπλάτη και δύο μαχαιριές στον αριστερό βραχίονα. Ωστόσο, είχε διαφύγει τον κίνδυνο, καθώς δεν είχαν πληγεί ζωτικά όργανα. Στο ίδιο νοσοκομείο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στον δεύτερο τραυματία.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σημειώνεται ότι το παρ' ολίγον τραγικό περιστατικό δημοσιοποίησαν τα θύματα και στον λογαριασμό Mountains of Greece στο Instagram.

Δείτε τις αναρτήσεις:

parnitha-1_jpg
parnitha-2_jpg
parnitha-3_jpg
parnitha-4_jpg
parnitha-5_jpg
parnitha-6_jpg
parnitha-7_jpg