Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο το ηγετικό στελέχος του Ρουβίκωνα, που συνελήφθη πριν από δέκα ημέρες,από την Αντιτρομοκρατική για απειλές, μέσω ανάρτησης του, σε βάρος της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προειδοποιώντας για επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές την καλοκαιρινή περίοδο, σε όλα τα εργοτάξια της γραμμής 4 του μετρό, σε πρεσβείες και σπίτια πρεσβευτών, σε υπουργεία και σπίτια υπουργών.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση του ο κατηγορούμενος ανέφερε:

«η ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟΠΟ έχει δύο επιλογές. Η μία να δώσει εντολή στα ΜΑΤ να κρατάνε απόσταση από το ΒΟΞ. Η άλλη είναι να αφήνει να έρχονται τα ΜΑΤ δίπλα στο ΒΟΞ και να προκαλούν. Στη δεύτερη περίπτωση σας το υπογράφω εγώ θα γίνουν τα εξής:

1ον άγριες συμπλοκές έξω από το ΒΟΞ με εμάς και τα ΜΑΤ. Ξεχάστε την εικόνα που τα ΜΑΤ ρίχνουν κρότου λάμψης και ο κόσμος τρέχει. Θα κάτσουμε ακίνητοι να ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠ´ΕΞΩ.

2ον Θα #^**^%< ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 4.

3ον Όλες οι πρεσβείες και όλα τα σπίτια των πρεσβευτών θα γίνουν στόχοι παρέμβασης.

4ον Όλες οι τουριστικές περιοχές το Καλοκαίρι θα γίνουν στόχοι παρέμβασης.

5ον Θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις σε σπίτια υπουργών, υπουργεία, κτίρια υψηλού συμβολισμού.

Ή θα μπουκάρουμε σε όλα μέσα και θα εκτεθεί η Κυβέρνηση διεθνώς, ή θα πυροβολήσουν μέλη του Ρουβίκωνα για να μην μπουν με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό που γράφω τώρα είναι το σχέδιο «πόλεμος για ένα οχυρό» το έχουμε συζητήσει έχει οργανωθεί και έχει εγκριθεί σε ολομέλεια τον Απρίλιο του 2024»

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα του άρθρου 187Α παρ. 6 σύμφωνα με το οποίο οποιοδήποτε άτομο με οποιονδήποτε τρόπον ή μέσω του διαδικτύου απειλεί με τέλεση τρομοκρατικής πράξης ή προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξή της και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση.

Ο κατηγορούμενος είχε παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με το δικαστήριο να αναβάλει τη δίκη του για σήμερα και να τον αφήνει ελεύθερο.

Σήμερα, το δικαστήριο με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση αποφάσισε να μετατρέψει την κατηγορία, σε βάρος του κατηγορουμενου στο αδίκημα της διέγερσης σε αξιόποινες πραξεις (άρθρο 184 ΠΚ) και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή.

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβικωνα, απολογούμενος δήλωσε αθώος, αναφέροντας ότι «με τις ενέργειες του διεκδίκησε το δίκαιο και τη νομιμότητα».