Καίνε τα νέα στοιχεία που έρχονται  στην δημοσιότητα για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στη Λαμία, λίγες ώρες αφού αποκαλύφθηκε πως δηλητηριάστηκαν πάνω από 60 μαθητές. Στοιχεία από το πόρισμα της πυροσβεστικής που αποκάλυψε χθες το live news, όπως το mail της εταιρείας προς την ασφαλιστική για αύξηση αποζημίωσης ε περίπτωση φωτιάς, δεν διαψεύστηκαν ακόμη από τους υπεύθυνους της ιδιοκτησίας του εργοστασίου. Την ίδια ώρα, ένα άλλο στοιχείο από το πόρισμα, αυτό της έντονης μυρωδιάς βενζίνης φέρνει ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Ωστόσο οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξης προκειμένου να βρεθούν τα αίτια της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία. Η εκδοχή του εμπρησμού πλέον  θεωρείται δεδομένη με βάση τις πληροφορίες από το πόρισμα της Πυροσβεστικής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1lcmqgq7beh)

 

 «Έχουν ληφθεί 20 δείγματα από μέσα από το εργοστάσιο, περιμένουμε να βγει πόρισμα αν υπάρχει εύφλεκτη ύλη», ανέφερε εκ νέου σήμερα στο Mega ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος χθες είχε προσδιορίσει τρεις ενδείξεις για το σενάριο περί εμπρησμού.

Αυτές είναι:

-γρήγορη εξάπλωση φωτιάς από το βαν σαν να υπάρχει πρόσθετο υλικό που βοήθησε στην εξάπλωση

-μύριζε βενζίνη Έχουν ληφθεί 20 δείγματα από σημεία του καταστραμμένου εργοστασίου και έχουν σταλεί στο χημείο του Κράτους

-τα καταγραφικά: τα δύο κάηκαν, δε βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό, και το ζήτημα που τίθεται είναι αν καταστράφηκε ολοσχερώς εντελώς από τη φωτιά ή...εξαφανίστηκε

 «Με βάση τα υλικά, τα τρόφιμα και τις συσκευασίες δεν δικαιολογείται εξάπλωση της φωτιάς λένε οι πυροσβέστες», είπε σήμερα. Επίσης όπως αναφέρθηκε ένας αλλοδαπός υπάλληλος περιγράφει πως η φωτιά ξεκινάει από την μπροστινή πλευρά του φορτηγού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ld5ll7sno9)

Τουλάχιστον δύο άτομα εμπλέκονται

Υπενθυμίζεται ότι άλλο ένα σημαντικό στοιχείο έφθασε στα «χέρια» της ΕΛΑΣ αναφορικά με τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο όπου παρασκευάζονταν τα σχολικά γεύματα.

Συγκεκριμένα, πιστεύεται ότι πάνω από 1 άτομο έβαλε τη φωτιά στο εργοστάσιο, ενώ, οι αρχές εξετάζουν βίντεο και άλλα στοιχεία για να φθάσουν στα ίχνη των εμπλεκομένων προσώπων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Όλα αυτά, μετά τη νέα αποκάλυψη πως πριν από την πυρκαγιά, εστάλη μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική, με το αίτημα της αύξησης ασφαλίστρων για μεγαλύτερη αποζημίωση σε περίπτωση φωτιάς.