Νέα στοιχεία για την φωτιά που κατέκαψε το εργοστάσιο τροφίμων στην Λαμία εξετάζει η Πυροσβεστική, η οποία έχει ήδη καταλήξει στο πόρισμά της ότι το εργοστάσιο κάηκε μετά από εμπρησμό.

Βίντεο ντοκουμέντο με το εργοστάσιο τροφίμων να τυλίγεται στις φλόγες

Το εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Τα φορτηγά που είναι παρκαρισμένα στην πρόσοψη του κτιρίου έχουν λαμπαδιάσει και αυτά. Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε σε ένα από αυτά. Το βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγράψει με το κινητό του συνεργάτης της εταιρείας που βρέθηκε τυχαία στο σημείο.

Από το βίντεο ντοκουμέντο που έχει στην κατοχή της η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής φαίνεται η «ύποπτη», όπως χαρακτηρίζεται εξάπλωση της φωτιάς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1lfyn43gul5)

Σε ανακοίνωση της η εταιρία Γιαννίτσης δηλώνει άγνοια για το πόρισμα της Πυροσβεστικής:

«Εάν πράγματι πρόκειται για εμπρησμό, θέλουμε το ταχύτερο δυνατόν να αποκαλυφθούν και να συλληφθούν οι αδίστακτοι εγκληματίες που καταστρέφουν κόπους και προσπάθειες μίας ολόκληρης ζωής, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να οδηγηθούν δεκάδες οικογένειες στο φάσμα της ανεργίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Άλλο ένα στοιχείο που προβληματίζει τις αρχές είναι ότι το μοναδικό καταγραφικό των καμερών που δεν καταστράφηκε έχει αποτυπώσει σύμφωνα με πληροφορίες τις “σκιές” τουλάχιστον δύο ατόμων, γεγονός που καταδεικνύει ότι η φωτιά στο εργοστάσιο ήταν εμπρησμός από πρόθεση.

«Συνεργαζόμαστε με αμεσότητα, προθυμία και απόλυτη διαφάνεια με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να κατανοήσουμε σε βάθος όλα τα δεδομένα και να εντοπιστούν τα αίτια των συμβάντων. Δεσμευόμαστε ότι θα δράσουμε ανάλογα με τα πορίσματα των ερευνών και θα προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες που συνάδουν με τα υψηλά επιχειρηματικά μας πρότυπα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ζήτησε αποζημίωση πριν την πυρκαγιά

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, μόλις μια ημέρα μετά τη δηλητηρίαση 63 μαθητών από τα γεύματα που κατασκεύαζε η εταιρία φαίνεται να έχει σταλεί mail, από το εργοστάσιο προς την ασφαλιστική, με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς.

Οι Αρχές εντόπισαν ευρήματα, σε πολλά σημεία του εργοστασίου που τυλίχθηκε στις φλόγες ταυτόχρονα και δείχνουν “ανθρώπινο χέρι”. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο χώρο υπήρχε έντονη μυρωδιά βενζίνης που ήταν και η αίτια της γρήγορης εξάπλωσης της πυρκαγιάς στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, πριν την έλευση των πυροσβεστικών δυνάμεων.