Ένα αποτρόπαιο φονικό που είχε διαπραχθεί τον Νοέμβριο του 2007 και μέχρι σήμερα παρέμενε ανεξιχνίαστο, φαίνεται ότι έλυσαν -από τύχη- οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου στην Κρήτη. Αφορμή για την αποκάλυψη του ενόχου, σύμφωνα με τις αρχές, στάθηκε η καταγγελία που έγινε σε βάρος του 39χρονου άνδρα για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Ο νεαρός συνελήφθη και δακτυλοσκοπήθηκε προκειμένου να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Τότε, στο σύστημα δακτυλοσκόπησης «χτύπησε συναγερμός» αφού το αποτύπωμα του ταυτιζόταν με ένα «ορφανό» αποτύπωμα που είχε εντοπιστεί στην πόρτα του σπιτιού του 63χρονου Κώστα Κουνάλη, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας του.

Η περιγραφή του στυγερού εγκλήματος

Η δολοφονία του άτυχου κτηνοτρόφου ήταν στυγερή. Ο δράστης τον αιφνιδίασε, τον έπιασε από τα μαλλιά και άρχισε να τον χτυπά στο πάτωμα. Η μανία του ήταν τέτοια, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, που ο δράστης ξερίζωσε ένα μέρος των μαλλιών του θύματος.

Το μένος όμως του δολοφόνου δεν σταμάτησε εκεί, αφού συνέχισε να χτυπά τον 63χρονο κτηνοτρόφο στο κεφάλι με ένα ξύλινο πόδι καρέκλας μέχρι που το ξύλινο όργανο της δολοφονίας έσπασε. Το κρανίο ωστόσο του θύματος, είχε ήδη θρυμματιστεί κατά το ήμισυ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Ο δράστης, φρόντισε να πάρει μαζί του το όργανο της δολοφονίας, όμως, δεν πρόσεξε πως κάτω από το σώμα του Κώστα Κουνάλη, είχε μείνει ένα μικρό κομμάτι ξύλου. Ο δράστης, είχε αφήσει το αποτύπωμα του στην πόρτα του σπιτιού του θύματος, κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην περιοχή της Μονής Αγκαράθου.

Παρέμεινε επί 17 χρόνια ανεξιχνίαστο

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινωνία της Κρήτης από την βιαιότητα της δολοφονίας και για την υπόθεση είχαν πραγματοποιηθεί εκτεταμένοι έλεγχοι από τις αρχές, με δακτυλοσκοπήσεις υπόπτων και ανακρίσεις δεκάδων ατόμων. Το έγκλημα παρέμενε επί 17 χρόνια ανεξιχνίαστο, χωρίς ποτέ οι αστυνομικοί να καταφέρουν να ταυτοποιήσουν το αποτύπωμα ή να εντοπίσουν κάποιο άλλο στοιχείο που να οδηγήσει στην ταυτότητα του δράστη.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία, την περίοδο που δολοφονήθηκε ο άτυχος κτηνοτρόφος ήταν μόλις 22 ετών. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι του, αναζητώντας το παραμικρό στοιχείο που να ταυτοποιεί την παρουσία του στο σπίτι του Κώστα Κουνάλη, πλην όμως, λόγω των ετών, δεν εντοπίστηκε ούτε το ξύλο που είχε αφαιρέσει ο δράστης της δολοφονίας, ούτε κάποιο άλλο αξιόλογο εύρημα.

Ο κατηγορούμενος, υπό εξαιρετικά αυξημένα μέτρα ασφαλείας, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Τετάρτη το πρωί, ενώπιον των εισαγγελικών αρχών με τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του για ανθρωποκτονία.