Η σκληρότητα και η βαναυσότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η οικογένεια της αδικοχαμένης Νικολέτας Παπαδογιαννάκη καλύπτουν σαν πέπλο τις πραγματικές απαντήσεις για το αναπάντητο ερώτημα της αυτοχειρίας της 17χρονης στην Κρήτη.

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι, ώστε να μάθει πρωτίστως η οικογένειά της για ποιο λόγο το κοριτσάκι τους επέλεξε να αυτοκτονήσει (αν όντως αυτό συνέβη), τόσο εντονότερα γίνονται τα ερωτήματα. Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε στο κενό από γέφυρα του ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης) την περασμένη Πέμπτη κι έκτοτε η υπόθεση ερευνάται απ’ όλες τις πλευρές.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1lc446cvpvl)


Κρήτη: Το περιστατικό στο σχολείο της 17χρονης και το bullying

Τρομακτικά αρνητική εντύπωση προκάλεσε χθες ένα περιστατικό, το οποίο έφερε στην επιφάνεια το Mega. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μία αδελφή της αδικοχαμένης κοπέλας, τόσο εκείνη, όσο και οι γονείς της, αποφάσισαν να επισκεφτούν το Λύκειο Μοχού, στο οποίο φοιτούσε η Νικολέτα. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να ρωτήσουν τους καθηγητές ή τους μαθητές για το αν γνωρίζουν τι θα μπορούσε να είναι αυτό που ώθησε τη Νικολέτα να βάλει τέλος στη ζωή της.

Ωστόσο, κατά την άφιξή τους, ένας μαθητής γυμνασίου φώναζε εις βάρος της οικογένειας, λέγοντας, μάλιστα, «ευτυχώς που η Νικολέτα αυτοκτόνησε!». Μπροστά σε αυτή την υποδοχή, η μικρή αδελφή της 17χρονης ζήτησε το λόγο γι’ αυτή τη συμπεριφορά, για να λάβει υβριστική απάντηση.

Η εκτίμηση που δίνεται από τους περίοικους είναι πως η οικογένεια της Νικολέτας χαρακτηρίζεται ως προβληματική. Παρ’ όλα αυτά, οι ίδιοι ισχυρίζονται το αντίθετο. Το γεγονός πως η μητέρα των συνολικά τριών κοριτσιών κατάγεται από τη Λευκορωσία έχει προκαλέσει στο παρελθόν μεμονωμένες ρατσιστικές συμπεριφορές. Παράλληλα, όμως, γίνονται αναφορές και σε bullying που φέρεται να είχε δεχτεί η 17χρονη, επειδή, όπως μαρτυρείται, επέλεγε να πηγαίνει στο σχολείο με φορέματα! Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1lcb5i2x7x5)


Οι ιδεασμοί της 17χρονης

Αυτό όμως που παραδέχονται κάποιοι από τους συμμαθητές της 17χρονης είναι πως η νεαρή είχε εκφράσει πολλές φορές τη θέλησή της να αυτοκτονήσει. Αυτό το αρνείται κατηγορηματικά η αδελφή της 17χρονης, καθώς και ο πατέρας της. «Εγώ θα αυτοκτονήσω» φέρεται να έλεγε η Νικολέτα σε μία από τις λίγες φίλες της, με εκείνη να προσπαθεί να της βγάλει από το μυαλό την ιδέα. Η ίδια κοπέλα ισχυρίζεται πως είναι βέβαιη πως οι γονείς της 17χρονης ήξεραν τους ιδεασμούς που φέρεται να βασάνιζαν τη 17χρονη.

Ένα άλλο περιστατικό που φέρεται να αναστάτωσε τη 17χρονη Νικολέτα έχει να κάνει με τη συμπεριφορά ενός καθηγητή. Πρόκειται για ιερέα καθηγητή, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας γραπτής εξέτασης φέρεται να βοήθησε μία ομάδα μαθητών, προκαλώντας την αντίδραση της 17χρονης. «Γιατί να τους βοηθήσετε όλους κι εμένα όχι; Αυτό είναι άδικο! Είστε άνθρωπος της Εκκλησίας!» φέρεται να είπε η 17χρονη στον καθηγητή.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή