«Όποιος δεν βλέπει το πρόβλημα στο ΕΣΥ με τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, εθελοτυφλεί», επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

*Διαβάστε εδώ: Μυτιλήνη: Πώς έγινε η επίθεση σμήνους μελισσών σε επιβάτες οχήματος - "Κάτι τις τρόμαξε"

«Συνεχώς έχουμε ένα κύμα μαζικών παραιτήσεων υγειονομικών, 300 τον μήνα «χάνονται», χωρίς να αντικαθίστανται και όταν λέμε ότι προκηρύσσονται θέσεις, πρέπει να ξέρετε ότι μεσολαβούν πέντε χρόνια από την προκήρυξη μέχρι την πρόσληψη», σημείωσε.


Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Είναι απαράδεκτο να έχουμε έλλειψη ΜΕΘ για παιδιά

«Στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, όπως και στα άλλα νοσοκομεία της χώρας υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στους χειρουργικούς τομείς, όχι μόνο από αναισθησιολόγους, αλλά και από νοσηλευτικό προσωπικό. Έχουμε 3.000 χειρουργεία σε αναμονή στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία από 13 μέχρι 15 μήνες. Λειτουργούν λιγότερες από τις μισές χειρουργικές αίθουσες στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία», τόνισε.

«Είναι απαράδεκτο να έχουμε έλλειψη ΜΕΘ για παιδιά. Υπάρχουν 52 ΜΕΘ για παιδιά, εκ των οποίων οι 32 στην Αττική και 20 μόνο στην περιφέρεια. Για παράδειγμα έχουμε για όλη τη Βόρειο Ελλάδα 8 κλίνες ΜΕΘ για παιδιά στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης οι οποίες είναι πάντα γεμάτες», πρόσθεσε.

«Ένα παιδί σήμερα, αν χρειαστεί ΜΕΘ από την Κομοτηνή ή την Αλεξανδρούπολη, επειδή είναι γεμάτες στη Θεσσαλονίκη, θα διακομισθεί στην Αττική», συμπλήρωσε.

Ο Μιχάλης Γιαννακός στον  Γιάννη Αργυρό "Πρωινές Ιστορίες"                     29-05-24