Σε «εφιάλτη» μετατράπηκε η απογευματινή βόλτα με την παρέα της για 14χρονη μαθήτρια, στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, στον Βόλο.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, ένας άγνωστος στην ίδια άντρας την πλησίασε και χωρίς η ίδια να αντιληφθεί τις προθέσεις του, της επιτέθηκε σεξουαλικά, θωπεύοντάς την στο στήθος.

Η 14χρονη μαθήτρια είχε βγει από νωρίς με την παρέα της, άλλα επτά συνομήλικά της άτομα για βόλτα στην παραλία του Βόλου. Κάθισαν στο πάρκο μιλώντας και γελώντας, χωρίς να αντιληφθούν καμία περίεργη κίνηση.

Προς το μέρος τους άρχισε να πλησιάζει άγνωστος άντρας που έδειχνε μεγάλης ηλικίας. Εφθασε σε απόσταση αναπνοής από την 14χρονη και χωρίς να πει κουβέντα, της επιτέθηκε. Τη θώπευσε στο στήθος με αποτέλεσμα η κοπέλα να βάλει τις φωνές. Αρχισε να φωνάζει και να αντιδρά, ενώ η παρέα της είχε υποστεί σοκ.

Τις φωνές της αντιλήφθηκε περαστικός που δεν χρονοτρίβησε. Κάλεσε την αστυνομία. Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί που εντόπισαν αμέσως και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος έδειχνε να μην έχει αντίληψη της πραγματικότητας.

Βόλος: Συνελήφθη ο 59χρονος, πάσχει από ψυχιατρική ασθένεια - Ποια ποινή του επιβλήθηκε

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και κρατήθηκε. Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης. Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος πάσχει από ψυχιατρική ασθένεια και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.

Το δικαστήριο απευθύνθηκε με αυστηρότητα στον κατηγορούμενο που βρισκόταν στο εδώλιο. «Είναι μία πράξη πριν τον βιασμό» του είπαν για να του δείξουν τη σοβαρότητα της πράξης του απέναντι σε μία γυναίκα και πόσο μάλλον ένα νεαρό κορίτσι.

Κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους. Μάλιστα το δικαστήριο διέταξε, σύμφωνα και με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που τέθηκε σε ισχύ από 1η Μαΐου, έκτιση μέρους της ποινής και συγκεκριμένα τεσσάρων μηνών.