Με καύσωνα και θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές της χώρας, αναμένεται να μπει ο Ιούνιος, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

*Διαβάστε εδώ: Καιρός: Έρχεται Σαββατοκύριακο ιδανικό για βουτιές - Πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία της θάλασσας

Ο μετεωρολόγος, όπως δείχνει σε γράφημα που ανήρτησε στο Facebook, εκτιμά ότι οι θερμοκρασίες παίρνουν την ανιούσα από την Παρασκευή, με τη μέση θερμοκρασία να είναι στους 31 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο στους 33, την Κυριακή στους 35.

Μάλιστα, η Δευτέρα και η Τρίτη αναμένεται να είναι οι πιο ζεστές ημέρες, με μέση θερμοκρασία να είναι στους 36 βαθμούς.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και στην Αττική και στην Κρήτη, μακριά από τη θάλασσα, η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη.

Αντίστοιχα, προβλέπει 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία στις ορεινές περιοχές (π.χ. 500 - 1.000 μέτρα υψόμετρο), ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα, αλλά με πιο αυξημένη σχετικά θερμοκρασία.


Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

«Η μέση θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως και τις 5/6 με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον… καιρό σας!
Σας ευχαριστώ όλες / όλους πάρα πολύ για τις συγκινητικές ευχές σας όσον αφορά στην υποψηφιότητα μου ως ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ!

Μετά τις 30 Μαΐου περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια στα ηπειρωτικά και η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής και κατά τόπους αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας.

Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας, καθώς αυτή θα διαφέρει από τόπο σε τόπο!

Για ό,τι νεότερο θα υπάρξει, φυσικά, ενημέρωση από τη σελίδα μου!

Καλημέρα σε όλες και σε όλους. Με εκτίμηση, Σάκης Αρναούτογλου».