Στην εξιχνίαση ενός στυγερού εγκλήματος που συντάραξε την Κρήτη κατάφεραν να φτάσουν οι Αρχές ύστερα από 17 ολόκληρα χρόνια, προχωρώντας στη σύλληψη ενός ατόμου.

Ο 39χρονος αλουμινοκατασκευαστής, ο οποίος ταυτοποιείται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ως δράστης του στυγερού εγκλήματος στην Αγκάραθο πριν από 17 χρόνια, αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή (31/05) στις 10:30.

dolofonia-kounali1_


Τον χτυπούσε με καρεκλοπόδαρο

Η δολοφονία του Κώστα Κουνάλη διαπράχθηκε πριν από 17 χρόνια και συγκεκριμένα στις 13 Νοεμβρίου 2007 στην περιοχή της Μονής Αγκαράθου. Ο 63χρονος είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος σε αγροικία δίπλα στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Το εσωτερικό της αγροικίας θύμιζε πεδίο μάχης, χωρίς όμως να έχουν αφαιρεθεί χρήματα, είτε άλλα αντικείμενα που να προδίδουν ότι επρόκειτο για ληστεία.

Το μοιραίο βράδυ ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε πάει, όπως το συνήθιζε, σε καφενείο του Σγουροκεφαλίου και λίγο μετά τις 9 το βράδυ επέστρεψε στο κατάλυμά του, με έναν φίλο του να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, το θύμα είχε καθίσει στο κρεβάτι του και έβλεπε τηλεόραση, όταν ξαφνικά κάποιος έκλεισε τον διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος που ήταν εγκατεστημένος στο εξωτερικό του σπιτιού.

Ο δράστης της δολοφονίας επέδειξε απίστευτη μανία σε βάρος του, αφού τον άρπαξε με μανία από τα μαλλιά και άρχισε να χτυπάει με δύναμη το πρόσωπό του στο πάτωμα. Τη χαριστική βολή την έδωσε όταν τον χτύπησε απανωτές φορές στο κεφάλι με ένα δρύινο καρεκλοπόδαρο. Μάλιστα, ήταν τόση η μανία του, που το ξύλο έσπασε. Το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού ο δολοφόνος το πήρε μαζί του, εκτός από ένα μικρότερο τμήμα, που διέφυγε της προσοχής του, καθώς το είχε καλύψει το πτώμα του δολοφονημένου.

dolofonia-kounali3_


Πώς προδόθηκε ο δράστης

Ο 39χρονος δράστης φέρεται να προδόθηκε από δαχτυλικό αποτύπωμα που είχε αφήσει στον τόπο του εγκλήματος.

Το αποτύπωμα ταυτοποιήθηκε όταν ο ίδιος τον περασμένο Ιανουάριο συνελήφθη από τις Αρχές ύστερα από καταγγελία της συντρόφου του για ενδοοικογενειακή βία. Οι αστυνομικοί τότε του πήραν τα δαχτυλικά αποτυπώματα και αμέσως «χτύπησε το σύστημα» για την υπόθεση της δολοφονίας Κουνάλη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στη χθεσινή της ανακοίνωση η Αστυνομία: «Συνελήφθη σήμερα (σ.σ. χθες) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης της κ. ανακρίτριας Ηρακλείου για ανθρωποκτονία ημεδαπού που είχε διαπραχθεί τη 13η.11.2007 στο Καστέλι Δήμου Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε άγνωστο δακτυλικό αποτύπωμα από τον τόπο του εγκλήματος. Η ταυτοποίησή του πραγματοποιήθηκε κατόπιν δακτυλοσκόπησης του δράστη σε υπόθεση στην οποία ήταν κατηγορούμενος για αδικήματα περί ενδοοικογενειακής βίας. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου».

dolofonia-kounali2_


Αρνείται τις κατηγορίες

Ο 39χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται ότι έχει βρεθεί ποτέ στον χώρο του εγκλήματος και όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η οικογένεια του άγρια δολοφονημένου κτηνοτρόφου Κώστα Κουνάλη διά των συνηγόρων της Αλεξάνδρας Σπανάκη και Ελευθερίου Κάρτσωνα δηλώνουν ήδη παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας, ζητώντας να ριχτεί φως στη μυστηριώδη υπόθεση.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Κουνάλη 17 χρόνια μετά