Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει το 2χρονο κοριτσάκι από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, που υπέστη εγκαύματα στο 60% του σώματός του, ύστερα από ανάφλεξη που προκλήθηκε στο φόρεμα που φορούσε, και μάλιστα λίγες ώρες προτού γίνει παρανυφάκι στον γάμο του θείου της.

Το συμβάν σημειώθηκε ενώ ο 28χρονος πατέρας του έβαζε βενζίνη στο Ι.Χ. του, με μπιτόνι, στην αυλή του σπιτιού τους το περασμένο Σάββατο (25.05.2024) σε χωριό του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Από την ανάφλεξη τυλίχθηκε στις φλόγες τόσο το κοριτσάκι όσο και ο πατέρας του. «Έβαζα βενζίνη στο αυτοκίνητό μου με το μπιτόνι, η κόρη μου ήρθε και με αγκάλιασε από πίσω, δεν ξέρω πώς ακριβώς συνέβη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πατέρας του παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάφλεξη προκλήθηκε από στατικό ηλεκτρισμό από το τούλι που είχε το «νυφικό» φόρεμα το οποίο φορούσε το κοριτσάκι. Ο γάμος του θείου έγινε κανονικά λίγο μετά το περιστατικό, ωστόσο το γλέντι ματαιώθηκε. Η 2χρονη είχε ντυθεί παρανυφάκι για την τελετή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1m5szj8rqjd)


Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Ενώ ο πατέρας της μικρής έβαζε βενζίνη στο αυτοκίνητό του με μπιτόνι, εκείνη έτρεξε στην αγκαλιά του και δημιουργήθηκε στατικός ηλεκτρισμός με το μπιτόνι, λόγω και του υφάσματος του φορέματος που φορούσε το παιδί, προκαλώντας ανάφλεξη.

Τα ρούχα της τυλίχθηκαν στις φλόγες, με τον πατέρα και τον παππού της να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με τα χέρια τους. Για τον λόγο αυτόν υπέστησαν και εκείνοι εγκαύματα στα χέρια, με τον παππού μάλιστα να υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όμως οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου και νοσηλεύεται.

Σε βάρος του 28χρονου πατέρα σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο του Αυτοφώρου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά.