Oι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει έναν άνδρα που φαίνεται να κινείται ύποπτα στον χώρο του εργοστασίου το βράδυ της 19ης Μαΐου όπου ξέσπασε φωτιά στο εργοστάσιο τροφίμων της Λαμίας, το οποίο φέρεται να είναι υπαίτιο για την πρόκληση μαζικής τροφικής δηλητηρίασης σε μαθητές της περιοχής, που κατανάλωσαν τα σχολικά γεύματα που διένειμε.

Το άτομο που έχει ταυτοποιηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι άνδρας 30-40 ετών, αλλοδαπός, που μένει κοντά στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με τον Alpha, οι ερευνητές της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού εντόπισαν ευρήματα εύφλεκτου υλικού σε περίπου 20 σημεία πέριξ και εσωτερικά του κτιρίου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1m9l68zuaa1)

Τροφική δηλητηρίαση στη Λαμία: Τι δείχνουν τα στοιχεία της Πυροσβεστικής


Στο «κάδρο» έχουν μπει ακόμα 3 ή 4 άτομα που, σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, συνέχιζαν να μπαινοβγαίνουν στο εργοστάσιο με κλειδιά, ενώ ο χώρος ήταν υπό έλεγχο από τις Αρχές για υγειονομικές παραβάσεις.

Οι έρευνες στο εργοστάσιο συνεχίστηκαν και σήμερα από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δράστες μπήκαν από την κεντρική είσοδο του εργοστασίου, έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια κλείδωσαν την πόρτα.

Η εταιρεία διαψεύδει εν τω μεταξύ ότι είχε ζητήσει αναπροσαρμογή της ασφάλειας στην περίπτωση φωτιάς.