Παράνομη έκρινε, πριν από λίγη ώρα, το δικαστήριο και τη σημερινή στάση εργασίας, την οποία πραγματοποίησαν οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου παίδων της Αθήνας «Π. και Α. Κυριακού», με την επίσημη κάλυψη του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Την απόφαση του δικαστηρίου ανήρτησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην πλατφόρμα Χ, ο οποίος προειδοποιεί τους αναισθησιολόγους του ιδρύματος να μην προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση, καθώς ο ίδιος θα προχωρήσει σε δραστικές λύσεις, οι οποίες θα εμπλέκουν και τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει τα εξής:

«Δεύτερη συνεχόμενη απόφαση του Δικαστηρίου που κρίνει παράνομη τη στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Ξεκαθαρίζω ότι εκβιασμό της Κυβερνήσεως ενόψει Ευρωεκλογών, στις πλάτες των παιδιών, δεν θα ανεχθώ. Εάν προκηρύξουν και νέα στάση εργασίας γνωρίζοντας ότι παρανομούν, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η στάση εργασίας τους τελειώνει αναγκαστικά πριν από την έκδοση της δικαστικής αποφάσεως, θα αναζητήσω λύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Το πώς θα το αποφασίσω τις επόμενες μέρες. Λυπούμαι πραγματικά που ενώ γνωρίζουν ότι το Υπουργείο Υγείας έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να καλύψει τα πραγματικά κενά, για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους αποφασίζουν να παρανομούν συστηματικά».