Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως από την αστυνομική έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη ενός 24χρονου στη Χίο, ο οποίος κατηγορείται ότι άρπαξε ένα τεράστιο ποσό από έναν φίλο του. Η ταυτοποίηση του δράστη έγινε την Τετάρτη, 29 Μαΐου, και ακολούθησε η σύλληψή του από τις αρχές.

Το θύμα, το οποίο πίστευε ότι είχε ασφαλή τα χρήματα μέσα στο σπίτι του στη Χίο, ανακάλυψε πως ο 24χρονος φίλος του είχε καταφέρει να τα κλέψει. Σύμφωνα με το astraparis.gr, η κλοπή πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου έξι μήνες. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, κατά την έρευνα στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), μια συσκευή καταμέτρησης χαρτονομισμάτων και ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Επιπλέον, ο 24χρονος είχε στην κατοχή του ένα ασύρματο συντονισμένο σε συχνότητα των αρχών ασφαλείας της Χίου, το οποίο κατασχέθηκε λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων από το νόμο προϋποθέσεων.

Τα 200.000 ευρώ παραμένουν άφαντα, ωστόσο η αστυνομία κατάσχεσε δύο οχήματα (ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα) που ο δράστης είχε αγοράσει τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Τα υπόλοιπα χρήματα που άρπαξε ο δράστης δεν έχουν εντοπιστεί.

Ο 24χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή, παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.