Η αποκάλυψη για εντοπισμό χημικών και καρκινογόνων ουσιών σε ρούχα και προϊόντα της εταιρίας Shein προκάλεσε σάλο σε ολόκληρο των κόσμο. Πρόκειται για μια ανησυχητική κατάσταση, καθώς οι εν λόγω ουσίες, όπως οι φθαλάτες, συνδέονται με σοβαρά προβλήματα στην υγεία.

Shein: Οι ουσίες που εντοπίστηκαν σε προϊόντα του


Σύμφωνα με τις έρευνες, σε 47 προϊόντα της SHEIN, επτά (15%) περιείχαν επικίνδυνες χημικές ουσίες που ξεπερνούν τα ρυθμιστικά όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 5 υπερέβαιναν τα όρια κατά 100% ή περισσότερο. Επιπλέον, συνολικά 15 από τα προϊόντα περιείχαν επικίνδυνες χημικές ουσίες σε επίπεδα που προκαλούν ανησυχία (32%).

Ανάμεσα στις επικίνδυνες ουσίες που ανιχνεύθηκαν, βρίσκουμε τους φθαλικούς εστέρες. Αυτές οι ουσίες συνδέονται με ορμονικές διαταραχές, παχυσαρκία, καρδιακές νόσους, ορισμένες μορφές καρκίνου και προβλήματα γονιμότητας. Επιπλέον, τα φορμαλδεΰδη στα παιδικά ρούχα έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη χρόνιων αναπνευστικών παθήσεων στα παιδιά (όπως άσθμα, βρογχίτιδες και σοβαρές πνευμονίες), καθώς και με διάφορους τύπους καρκίνου.