«Έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι της Πέμπτης (30/5) ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος σε ηλικία 77 ετών.

Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το ilialive.gr. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα, επιδεινώθηκαν τα προβλήματα υγείας που τον ανάγκασαν να μένει στο σπίτι του στη Ζαχάρω, έχοντας κοντά τον γιο του και τον εγγονό του. Του είχε στοιχίσει, ωστόσο, ο θάνατος της κόρης του, Αμαλίας, που πέθανε σε νεαρή ηλικία αιφνιδιαστικά πριν από 19 χρόνια.

Ποιος ήταν ο Πανταζής Χρονόπουλος

Ήταν απόστρατος αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας και διετέλεσε δήμαρχος στον Δήμο Ζαχάρως από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι τον Ιούλιο του 2010, όταν τέθηκε σε αργία, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Έζησε δραματικές ώρες την περίοδο των πυρκαγιών στην περιοχή του.

Διεκδίκησε ξανά τη δημαρχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 και εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 56%, χωρίς, όμως, τυπικά να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, όντας σε αργία.

Τον Μάιο του 2014 εξελέγη ξανά δήμαρχος Ζαχάρως για τέταρτη θητεία, κερδίζοντας από τον πρώτο γύρο, παρά τις διάφορες δικαστικές εμπλοκές του και το γεγονός ότι τυπικά βρισκόταν σε αργία.

Ως εκ τούτου, άσκησε για περιορισμένο χρονικό διάστημα τα καθήκοντά του, καθώς η παράταξή του υποχρεώθηκε να ορίσει νέο δήμαρχο, με απόφαση που έλαβε τον Νοέμβριο 2014.

Διαφήμισε την περιοχή του με τον δικό του τρόπο, όπως σημειώνει η ΕΡΤ, καθώς ο Πανταζής Χρονόπουλος ήταν ο εμπνευστής του «Sugar Town», θέμα και της ομότιτλης βραβευμένης ταινίας του Κίμωνα Τσακίρη, καθώς προσπάθησε να «αποκαταστήσει» αρκετά παλικάρια του τόπου με κοπέλες ακόμη και από το εξωτερικό εξαιτίας των παραπόνων των κατοίκων για έλλειψη γυναικών.