Στο "φως" της δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τα στοιχεία του 30χρονου που συνελήφθη για ληστείες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος οδηγών ταξί, βία κατά υπαλλήλων, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πρόκειται για τον συλληφθέντα:

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Σπυρίδωνα αγνώστου πατρός και της Ελένης, γεννηθέντα 17-4-1994 στον Πειραιά.

30xronos__1_
30xronos__2_


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην διερεύνηση, ανίχνευση ή δίωξη όμοιας φύσης εγκλημάτων που έχουν τελεστεί από τον κατηγορούμενο σε βάρος και άλλων θυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5612818 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, ο 30χρονος ενεργώντας είτε από κοινού με συνεργό είτε κατά μόνας, επιβιβάζονταν κυρίως βραδινές ώρες σε ταξί, ως επιβάτης και κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, με την απειλή μαχαιριού ή απειλής χρήσης σωματικής βίας, αφαιρούσε από τους οδηγούς, χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Από την διενεργηθείσα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 3 περιπτώσεις ληστειών οδηγών ταξί και κλοπή περιπτέρου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.