Πρεμιέρα σήμερα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (μάθημα Γενικής Παιδείας) για τους υποψηφίους από τα Γενικά Λύκεια, οι οποίοι μπαίνουν στον «στίβο» των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Χθες στο ίδιο μάθημα εξετάστηκαν οι μαθητές των ΕΠΑΛ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας «τα θέματα των Νέων Ελληνικών για τα ΕΠΑΛ δεν περιλαμβάνουν ιδιαίτερες δυσκολίες και εκπλήξεις. Τα δύο κείμενα που δόθηκαν και οι εκφωνήσεις των ασκήσεων χαρακτηρίζονται από σαφήνεια».

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε θέματα για το βιβλίο, τη σημασία και τη χρησιμότητά του για τον άνθρωπο, αλλά και σε κείμενο του Μενέλαου Λουντέμη από το βιβλίο «Ένα παιδί μετράει τα άστρα». Το κείμενο για το βιβλίο ήταν από το διαδίκτυο και οι μαθητές κλήθηκαν, μεταξύ άλλων, να γράψουν μία ομιλία (200- 250 λέξεις), την οποία -όπως ανέφερε η ερώτηση- «θα εκφωνήσετε στο σχολείο σας στο πλαίσιο ημερίδας για τη φιλαναγνωσία, στην οποία θα παρουσιάσετε την αξία του βιβλίου για τον άνθρωπο».

Διαβάστε ακόμα: Πανελλαδικές 2024: Τα θέματα στα Νέα Ελληνικά των ΕΠΑΛ

Κενό κάποιων ημερών λόγω των ευρωεκλογών

Οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ εξετάζονται αύριο στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) και στη συνέχεια εξετάζονται την ερχόμενη Δευτέρα σε Ανατομία-Φυσιολογία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας. Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τα ΓΕΛ θα κάνουν τις επαναλήψεις τους το Σαββατοκύριακο προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη να εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (ΟΠ Σπουδών Υγείας). Την Πέμπτη 6 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Στη συνέχεια έχει προβλεφθεί ένα κενό κάποιων ημερών λόγω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου, με αποτέλεσμα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να ολοκληρώνονται την Τετάρτη 12 Ιουνίου με τα μαθήματα: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1niuxhzvba9)