Η υπόθεση του σοβαρότατου τραυματισμού ενός κοριτσιού 22 μηνών στη Θεσσαλονίκη έχει συγκινήσει όλη την ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για το περιστατικό που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, όταν ο 28χρονος πατέρας του επιχείρησε να γεμίσει το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του με ένα μπιτόνι βενζίνης.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Παρανυφάκι σε γάμο πήγαινε η 2χρονη που άρπαξε φωτιά - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, φέρει εγκαύματα στο 70% του σώματός της

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, εικάζεται πως το κοριτσάκι, που ήταν ντυμένο παρανυφάκι, άρπαξε φωτιά, όταν λόγω στατικού ηλεκτρισμού δημιουργήθηκε σπίθα. Πάντως, στην ακαδημαϊκή κοινότητα οι απόψεις διίστανται για το αν συνέβησαν τα πράγματα με αυτό τον τρόπο. Σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νίκου Θωμαΐδη στο newsbomb.gr, το σενάριο να προκλήθηκε στατική εκκένωση, επειδή το παιδί πήρε αγκαλιά τον πατέρα του, ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας: «Δεν ξέρω πώς συνέβη αυτό, διότι δεν μπορεί να πάρει φωτιά η βενζίνη, αν δεν υπάρχει σπίθα. Μπορεί να δημιουργηθεί σπίθα από την τριβή, αλλά είναι σπάνιο. Εκκένωση μεταξύ δύο ρούχων που μπορεί να συσσωρεύουν φορτίο μπορεί να συμβεί, αλλά αυτό γίνεται μόνο μετά από τριβή. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας το γεγονός ότι το παιδί αγκάλιασε τον πατέρα του και δημιουργήθηκε σπίθα» είπε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mav996am5d)

Την ίδια στιγμή, πάντως, στην εκπομπή «T-Live» του Alpha, ένας βιοτέχνης υφασμάτων εξήγησε πως τα παρανυφικά (σ.σ. το μικρό κορίτσι φορούσε ένα τέτοιο για το γάμο του θείου του) και δη αυτά με τούλι είναι ιδιαιτέρως εύφλεκτα. Επίσης, τονίστηκε πως το τούλι έχει την τάση να φορτίζεται με την τριβή. Στην ίδια εκπομπή, ο πραγματογνώμων και ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ Γιώργος Περιβολιώτης εξήγησε: «Εφόσον δεν υπήρχε άλλη θερμική πηγή στο σημείο που γινόταν η μετάγγιση εύφλεκτου υγρού, σημαίνει πως αναπτύχθηκε στατικός ηλεκτρισμός, όπως αναπτύσσεται σε κάθε μετάγγιση εύφλεκτων υλικών που γίνεται, με αποτέλεσμα, μόλις το παιδάκι ακούμπησε τον πατέρα της, τα ηλεκτρικά φορτία που αναπτύχθηκαν λόγω της τριβής εκκενώθηκαν στο χώρο και δημιούργησαν το σπινθήρα. Αυτός ο σπινθήρας είναι ικανός να αναφλέξει ένα εύφλεκτο περιβάλλον».

Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» το κοριτσάκι

Το κοριτσάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με εγκαύματα στο 60% του σώματός του. Οι γιατροί, ωστόσο, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς εκτιμούν πως η νεαρή ηλικία του παιδιού συγκαταλέγεται στα θετικά για την πορεία της υγείας του. Παρ’ όλα αυτά, σημειώνουν πως (μόλις αποφευχθούν οριστικά τα χειρότερα) θα χρειαστούν αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1n0lxhq4mc9)

Δημοσιεύθηκε στην Ontime