Θύμα απάτης έπεσε μια ηλικιωμένη στη Λευκάδα, η οποία πιστεύοντας ότι ένα στενό συγγενικό της πρόσωπο είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, έδωσε 25.000 ευρώ.

Η ανυποψίαστη γυναίκα είχε δεχθεί τηλεφώνημα από έναν άνδρα που της είπε ότι είναι γιατρός και ότι απαιτείτο ένα μεγάλο ποσό, γιατί ο συγγενής της, κατόπιν ενός σοβαρού τροχαίου, έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη, κι έτσι συμφώνησε να δώσει το χρηματικό ποσό που της ζητήθηκε, με τον "μαϊμού" γιατρό να της ζητάει τη διεύθυνσή της, για να στείλει κάποιον να τα παραλάβει.

Έτσι κι έγινε. Λίγη ώρα αργότερα, εμφανίστηκε έξω από την κατοικία της ένας άγνωστος στον οποίο η ηλικιωμένη παρέδωσε το μεγάλο ποσό και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Αργότερα, όταν επικοινώνησε με τον συγγενή της, κατάλαβε ότι την εξαπάτησαν. Προχώρησε σε καταγγελία, με τους αστυνομικούς της Ασφαλείας να συνεχίζουν τις έρευνες, προκειμένου να εντοπίσουν το άτομο που πήγε σπίτι της, εξετάζοντας οπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής.