Ο 23χρονος νεαρός που έσπασε τα τζάμια από το πάρμπριζ του αυτοκινήτου της πρώην συντρόφου του στη συμβολή των οδών Ζάχου με Παπαδιαμάντη στον Βόλο, οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου. Κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης περιουσίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Καταδικάστηκε σε 34 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, η οποία ποινή μετατράπηκε σε 1.020 ώρες κοινωφελούς εργασίας, με την υποχρέωση να πραγματοποιηθούν μέσα σε τρία χρόνια από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης.

Το ζευγάρι διατηρούσε χαλαρή σχέση και απέκτησαν μαζί ένα 4χρονο παιδάκι, το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί από τον πατέρα του. Στο δικαστήριο ο 22χρονος δήλωσε ότι πρόσφατα ξεκίνησε να έχει σχέσεις με το παιδί καθώς έλειπε για δουλειά στην Αγγλία. Εδώ και λίγο καιρό ξανάφτιαξε τη ζωή του με καινούργια σύντροφο, πράγμα το οποίο δεν άρεσε στην πρώην και έτσι αποφάσισε να τον διεκδικήσει ξανά εκβιάζοντάς τον «ή θα έχεις σεξουαλικές σχέσεις μαζί μου για να βλέπεις το παιδί ή θα πω στη σύντροφό σου ότι έχεις παράλληλη σχέση μαζί μου».

Το νεαρό ζευγάρι που προχθές βρισκόταν στο πολιτιστικό κέντρο της Ν. Ιωνίας σε μια γιορτή για το παιδί τους, λογομάχησε, την ακολούθησε με το μηχανάκι και όταν σταμάτησε η κοπέλα στον κόκκινο σηματοδότη της οδό Ζάχου, επιτέθηκε στο αμάξι της οικογένειάς της και με «ρόπαλο» της έσπασε όλα τα τζάμια από την αριστερή πλευρά, το μπροστινό και πίσω παρμπρίζ, καθώς και τα φώτα, προκαλώντας της εκδορές από τα σπασμένα κρύσταλλα αλλά και ζημιές άνω των 1.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεαρή κοπέλα είχε μέσα στο αμάξι το ανήλικο παιδί τους και τη γιαγιά της, τους οποίους είχε προλάβει για καλή τους τύχη να αφήσει στο σπίτι, λίγα λεπτά πιο πριν.

Το δικαστήριο απέρριψε ελαφρυντικά για το νεαρό μετεφηβικής ηλικίας, καθώς έχει ξεπεραστεί το όριο ηλικίας, και αυτό του εντίμου βίου, καθώς ως ανήλικος είχε διαπράξει μικροκλοπή που δεν έχει γραφτεί, όμως, στο ποινικό του μητρώο.

Πηγή:thenewspaper.gr