Σε πάνω από 100.000 ευρώ ανέρχεται η ζημιά που προκάλεσαν από τις κλοπές σε επτά εκκλησίες του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής ένας 30χρονος ρομ και ένα 25χρονος από το Πακιστάν, οι οποίοι πήραν τον δρόμο για τη φυλακή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο magnesianews.gr, οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για κλοπές κατ’ εξακολούθηση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών και χρηματική ποινή 5000 ευρώ ο καθένας, χωρίς αναστολή και μετατροπή, με δικαίωμα έφεσης.

Αμέσως μετά την απόφαση ο 30χρονος, ο οποίος αποφυλακίστηκε προ μηνών αφού έκτισε ποινές για κλοπής και ληστείες, δημιούργησε επεισόδιο, λέγοντας στην πρόεδρο και την εισαγγελέα έδρας, ότι δεν τους δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία και τους φυλακίζουν, ενώ είπε ότι θέλει να μπει σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά.

Διαβάστε ακόμα: Χίος: Έκλεψε 200.000 ευρώ από φίλο του και αγόρασε Ι.Χ., μηχανή και κινητό

Ο κατηγορούμενος αρνούνταν να βγει από την αίθουσα, τελικά τον έβγαλαν τραβώντας τον αστυνομικοί και στον διάδρομο έπεσε κάτω, όπου του πέρασαν χειροπέδες.

Τις επόμενες μέρες οι δύο καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή για να εκτίσουν την ποινή τους.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δύο δράστες διέρρηξαν τους Ιερούς Ναούς Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, Αγ. Βασιλείου, Παναγίας Τρύπας, Αγ. Νεκταρίου, Αγ. Κυριακής, Αγ. Ειρήνης Αλυκών και Παναγίας στη Χρυσή Ακτή Παναγίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο από εκκλησία του Βόλου, άρπαξαν τάματα περίπου 100.000 € (!), ενώ και από τις άλλες εκκλησίες έκλεψαν κατά περίπτωση χρήματα, τάματα εικόνων και χρήματα από τα παγκάρια, εκτός από τις φθορές που προκάλεσαν για να μπουν στο εσωτερικό τους…

Βόλος: Ισχυρίστηκαν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών

Στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και δεν είχαν επίγνωση των πράξεών τους, ενώ αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν και στις 7 διαρρήξεις με κλοπές που έχουν καταγραφεί.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στον Βόλο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, που τους αναζητούσαν. Επειδή κινούνταν ύποπτα, τους σταμάτησαν για έλεγχο, στην κατοχή τους κατασχέθηκαν δύο κατσαβίδια και ένα σφυρί και από την προανάκριση προέκυψε ότι ήταν οι δράστες των κλοπών από τις 18 Μαΐου και το επόμενο διάστημα.

Πηγή: magnesianews.gr