Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Ελλάδας Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων, Κωνσταντίνος Πράχαλης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, με αφορμή το πρόβλημα της άναρχης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στην Αθήνα.

*Διαβάστε εδώ: Κεπαπτσόγλου στα Παραπολιτικά 90,1: Πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο για τα τουριστικά λεωφορεία, το οποίο θα παρακολουθείται

«Το θέμα είναι σοβαρό, είναι ένα πρόβλημα περίπου τριάντα χρονών. Σκεφτείτε ότι μόνο για φέτος περίπου 700 καράβια θα έρθουν στο λιμάνι του Πειραιά, άρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρθηκε το κράτος προσπάθησε να κάνει τρία -τέσσερα σημεία parking για τα λεωφορεία σε σημεία των Αθηνών, αλλά δεν λύνεται το θέμα, αν δεν γίνει ένα κανονικό parking, όπως είναι σε όλα τα μέρη του κόσμου, μόνο για τα τουριστικά λεωφορεία», είπε αρχικά.

«Θα μπορούσε στο νότιο κομμάτι της Λεωφόρου Συγγρού να γίνει μια υποδομή για τουριστικά λεωφορεία να μπορούν να σταθμεύουν, να μπορούν να ανεβαίνουν σε λίγα λεπτά στα σημεία επιβίβασης και αποβίβασης των Αθηνών και να γίνει πιο λειτουργική η κατάσταση και όχι να ανεβαίνουν όλα τα λεωφορεία στο parking στην Αρεοπαγίτου και να γίνεται κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Ακρόπολη», συμπλήρωσε.

Ο Κωνσταντίνος Πραχάλης στον  Γιάννη Αργυρό "Πρωινές Ιστορίες"            31-05-24