Μία κρίσιμη συνεδρίαση θα έχει σήμερα το απόγευμα ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου της Αθήνας «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», προκειμένου να εκτιμήσει όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής για την εφαρμογή προσωρινών λύσεων στο πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων, έως ότου το σύστημα καταστεί ικανό να προσελκύει πολλαπλάσιο αριθμό αναισθησιολόγων.

*Διαβάστε εδώ: Γεωργιάδης για "Αγλαΐα Κυριακού": Δεν θα ανεχθώ εκβιασμό της κυβερνήσεως ενόψει ευρωεκλογών, στις πλάτες των παιδιών

Η συνεδρίαση του χειρουργικού τομέα του «Π. και Α. Κυριακού» πραγματοποιείται μετά τη σύσκεψη μεταξύ όλων των μερών, η οποία έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, Παναγιώτη Στάθη, και ύστερα από σχετική εντολή εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.


ΕΙΝΑΠ: Νέα στάση εργασίας στις 3 Ιουνίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) έχει προκηρύξει νέα στάση εργασίας για την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουνίου, με παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του «Π. και Α. Κυριακού», αλλά όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμη πολύ σοβαρές πιθανότητες για να αποσοβηθεί μία περαιτέρω όξυνση της διαμάχης, η οποία σοβεί σχετικά με τους αναισθησιολόγους του «Π. και Α. Κυριακού».

Σε κάθε περίπτωση, ο καθείς καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, οι οποίες επιβάλλουν υπευθυνότητα, διαλλακτικότητα και γενναιότητα.