«Καυτός» θα μπει ο Ιούνιος, καθώς μετά την αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε αρκετά τον Απρίλιο και τον Μάιο, έρχεται και η αφρικανική ζέστη, που αναμένεται να ανεβάσει στα κόκκινα τη θερμοκρασία, φέρνοντας ένα ισχυρότατο κύμα ζέστης.

Αν και οι μετεωρολόγοι συγκλίνουν πως δεν μιλάμε για καύσωνα, καθώς το βράδυ η θερμοκρασία θα πέφτει σημαντικά, εντούτοις ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός κατά τη διάρκεια της ημέρας, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου -και ενδεχομένως να τους ξεπεράσει- την Τρίτη.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη, με τις εξής περιοχές να πλήττονται περισσότερο: Θεσσαλία, κεντρική Μακεδονία, Βοιωτία, Αττική, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Πελοπόννησος, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Ο κ. Τσατραφύλλιας επισημαίνει συγκεκριμένες περιοχές που ενδέχεται να δουν θερμοκρασίες που φτάνουν ή και ξεπερνούν τους 39 βαθμούς Κελσίου: «Οι περιοχές που φλερτάρουν την Τρίτη με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40) είναι: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα».

Εκτιμήσεις για την Αττική

Για την Αττική, οι εκτιμώμενες θερμοκρασίες επίσης αναμένεται να είναι υψηλές, αγγίζοντας τους 38-39 βαθμούς Κελσίου σε διάφορες περιοχές. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για έναν εξαιρετικά ζεστό καιρό τις επόμενες ημέρες.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«”Υποψήφιες περιοχές για 40άρι”

Από το Σάββατο η χώρα θα επηρεαστεί από αφρικανική ζέστη η οποία θα κορυφωθεί την Τρίτη 4/6 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 6/6.

Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία,η Βοιωτία,η Αττική, η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι περιοχές που φλερτάρουν την Τρίτη με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40) είναι : Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει:

Σάββατο :31

Κυριακή : 33

Δευτέρα : 36

Τρίτη : 37-38

Καλά μπάνια!”