Ξαναήρθαν στην Αθήνα οι Rammstein, δίνοντας ένα εκρηκτικό σόου στο ΟΑΚΑ χθες το βράδυ, Πέμπτη 30 Μαΐου.

*Διαβάστε εδώ: Οι Rammstein έβαλαν "φωτιά" στο ΟΑΚΑ - Τρομερό show με πυροτεχνήματα και φλόγες (Eικόνες & Bίντεο)

Οι Γερμανοί έμειναν στη σκηνή για περίπου δύο ώρες και ένα τέταρτο, σφυροκοπώντας ανελέητα και δίνοντας ένα εντυπωσιακό σόου με φλόγες που έβγαιναν από τους πύργους που είχαν στηθεί στο ΟΑΚΑ, από κιθάρες, από φλογοβόλα, από κανόνι, από παντού.

Καρότσια και καρδιές λαμπάδιασαν πάνω στο stage, κομφετί έπεφταν πάνω στους θεατές, πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και ένας μικρός «ρουκετοπόλεμος» συμπλήρωσε ένα εκρηκτικό σκηνικό άνευ προηγουμένου.

Αυτή την εκρηκτική ατμόσφαιρα και το ΟΑΚΑ να βρίσκεται στις φλόγες, αποτυπώνει ένα εντυπωσιακό βίντεο που τραβήχτηκε από ψηλά και μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Rammstein Live in Athens OAKA Stadium 2024-05-30 (selected scenes - no sound)
Rammstein Live in Athens OAKA Stadium 2024-05-30 (no sound)
Η εμφάνισή τους στην Αθήνα ήταν μέρος της περιοδείας τους «Rammstein Europe Stadium Tour 2024», και θα παίξουν σε 11 χώρες και 15 πόλεις συνολικά.
Οπαδοί που βρέθηκαν στη συναυλία γέμισαν τα social mediaμε εικόνες και βίντεο.

Τέσσερις ώρες χρειάστηκε να στηθεί η σκηνή που είχε 60 μέτρα πλάτος, 30 μέτρα βάθος και 36 μέτρα ύψος και απαρτιζόταν από 1.070 φώτα, τα οποία χρειάζονται 400 ώρες προγραμματισμού. Για τη μεταφορά των βάρους 1.350 τόνων υλικών που χρειάζονται στα shows τους, επιστρατεύονται 90 φορτηγά, καθένα από τα οποία διανύει συνολικά 24.000 χλμ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας.

Ο ήχος παράγεται από 170 ενισχυτές ισχύος 12.000 watt ο καθένας. Κάθε σόου παίρνει ενέργεια από μία γεννήτρια που χρειάζεται 4.000 λίτρα diesel ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρισμού στις γύρω περιοχές.

Σε κάθε live τους χρησιμοποιούνται 586 πυροτεχνίες, για τις οποίες χρειάζονται 1.000 λίτρα καύσιμης ύλης και 60 κιλά σκόνης λυκοπόδιου, ενός υλικού που χρησιμοποιείται σε εφέ εκρήξεων ενώ οι φλόγες των πυροτεχνιών φτάνουν μέχρι και τα 20 μέτρα ύψος και οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι κοντά στους 600 βαθμούς Κελσίου.Χρησιμοποιούνται επίσης 250 κιλά μαύρων και 250 κιλά άσπρων κονφετί, 36 μηχανές καπνού και 35 μεγάλοι ανεμιστήρες. Kατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Paul Landers χρησιμοποιεί p;anv από 1000 χορδές κιθάρας.