Η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας Καρυωτάκη, που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε πρόσφατα με τη γυναίκα που έλαβε την καρδιά της κόρης της.

Η συγκλονιστική αυτή στιγμή έγινε γνωστή μέσω μιας ανάρτησης που έκανε η μητέρα της Έμμας στο Facebook, περιγράφοντας τα συναισθήματά της με λόγια που άγγιξαν τις καρδιές όλων.

Το τραγικό δυστύχημα

Η 21χρονη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής σκοτώθηκε τον Νοέμβριο του 2022, όταν παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας νεαρός, ο οποίος την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο. Μετά το δυστύχημα, νοσηλεύτηκε για πέντε μέρες στην εντατική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου τελικά υπέκυψε στα τραύματά της.

Συγκινητική ανάρτηση της μητέρας

Στην ανάρτησή της, η μητέρα της Έμμας μοιράστηκε την εμπειρία της συνάντησής της με τη γυναίκα που έλαβε την καρδιά της κόρης της. «Έμμα μου, αγάπη μου, ζωή μου, ανάσα μου... χθες ξανάκουσα την καρδούλα σου να χτυπά δυνατά... όπως τότε που την άκουσα πρώτη φορά στον υπέρηχο... όπως τότε που σε αγκάλιαζα σφιχτά. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια σε λέξεις αλλά λέξη για να εκφράσει αυτό το συναίσθημα δεν υπάρχει.

Σε ευχαριστώ εσένα.. γιατί μου έδωσες τη δυνατότητα να ξανακούσω την καρδιά της να χτυπάει δυνατά.. να ξανανιώσω την ζεστή αγκαλιά της.. σε ευχαριστώ που την κρατάς ζωντανή…είμαι σίγουρη ότι εσένα επέλεξε η Έμμα για να πάρεις την καρδιά της… να την προσέχεις σαν τα μάτια σου», έγραψε στη συγκινητική ανάρτηση στο προφίλ της στο Facebook η τραγική μητέρα.

Η απόφαση για δωρεά οργάνων

Μετά τον θάνατο της 21χρονης, οι γονείς της Έμμας αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της, προσφέροντας ελπίδα και ζωή σε άλλους ανθρώπους. Η καρδιά της Έμμας πλέον χτυπά σε μια 40χρονη γυναίκα, μητέρα ενός κοριτσιού, που βρισκόταν στο τελικό στάδιο της καρδιακής ανεπάρκειας. Το ήπαρ της Έμμας δόθηκε σε έναν 62χρονο καρκινοπαθή, ενώ ο ένας νεφρός της σώζει τη ζωή μιας 67χρονης γυναίκας.