Ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παρασιωπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομη οπλοκατοχής ασκήθηκε σε βάρος του 59χρονου ο οποίος έκαψε τη σωρό του πατέρα του στην αυλή του σπιτιού του στα Άνω Λιόσια.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική ενέργεια που οδήγησε στο θάνατο στον ηλικιωμένο άνδρα ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο διενέργειας ψυχιατρικής εξέτασης στον 59χρονο.

Άνω Λιόσια: Από παθολογικά αίτια ο θάνατος του απανθρακωμένου πατέρα - Ο γιος ζούσε μαζί του για μήνες, αν και ήταν νεκρός

Ο άτυχος άνδρας φαίνεται να έχει πεθάνει από παθολογικά αίτια πλην όμως, ο γιος του πριν από λίγες ημέρες του έβαλε φωτιά για να τον αποτεφρώσει. Επί μήνες, ο 59χρονος ζούσε στο ίδιο σπίτι μαζί με τον νεκρό πατέρα του.

Όμως η δυσοσμία από την αποσύνθεση της σορού τον ανάγκασαν την Τρίτη να την σύρει έξω από το σπίτι.

Κατά την διάρκεια της μεταφοράς, λόγω της προχωρημένης σήψης το κεφάλι και τμήματα των χεριών αποκολλήθηκαν και ο 59χρονος τα πέταξε στα σκουπίδια. Το πτώμα του πατέρα του το τοποθέτησε πλανω σε ένα στρώμα κρεβατιού και προσπάθησε να το αποτεφρώσει.

Ο 59χρονος επιμένει πως ο πατέρας του πέθανε από φυσικά αίτια και πως λόγω των σοβαρότατων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, δεν μπορούσε να τον κηδέψει όπως θα έπρεπε.