Κύμα ζέστης και αφρικανικής σκόνης έρχονται μαζί με τον Ιούνιο, ενώ ήδη η θερμή εισβολή του καιρού επηρεάζει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς η θερμοκρασία βρίσκεται στο «κόκκινο». Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως εντός των επόμενων ημερών η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές θα αγγίξει και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός από σήμερα είναι γενικά αίθριος καιρός ενώ τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Καιρός αύριο: Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο, αγγίζοντας τους 36 βαθμούς

Την Κυριακή γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 34, τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς, όμως στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 και στο εσωτερικό της Κρήτης τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ok7ki4bwc9)

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα, σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο νότιοι τοπικά έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Την Τρίτη ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία στα δυτικά θα σημειώσει μικρή πτώση. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ κατά τόπους ο υδράργυρος μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 40 βαθμούς.

Την Τετάρτη γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια. Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη έως 5 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Την Πέμπτη οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα πελάγη 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση.