Το κουβάρι της υπόθεσης προσπαθούν ξετυλίξουν οι αρχές με την απανθρακωμένη σορό 82χρονου άνδρα που βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού του στα Άνω Λιόσια, ενώ στο «κάδρο» έχει τεθεί ο 59χρονος γιος του

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από την έρευνα των αστυνομικών και από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια, καθώς ο ηλικιωμένος φαίνεται ότι πέθανε από παθολογικά αίτια.

Οι κακώσεις είναι μεταθανάτιες και πιθανότατα έχουν γίνει κατά την μεταφορά της σορού στην αυλή, πριν αυτή καεί. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν και τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές – τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στην συνέχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη, ένα κεφάλι και πόδια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1opkrw3mgy9)

Άνω Λιόσια: Ποινική δίωξη σε βάρος του 59χρονου

Ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομη οπλοκατοχής ασκήθηκε σε βάρος του 59χρονου ο οποίος έκαψε τη σωρό του πατέρα του στην αυλή του σπιτιού του στα Άνω Λιόσια.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική ενέργεια που οδήγησε στο θάνατο στον ηλικιωμένο άνδρα ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο διενέργειας ψυχιατρικής εξέτασης στον 59χρονο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1otzo15u0j5)

«Τον έκαψα γιατί δεν είχα χρήματα για την κηδεία»

Ο γιος του φέρεται να ισχυρίστηκε στις Αρχές ότι τον έκαψε γιατί δεν είχε χρήματα να τον κηδέψει. Στη γειτονιά αναφέρουν ότι ο 59χρονος φρόντιζε μόνος του τον πατέρα του, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν συχνοί καυγάδες μεταξύ τους, όπως μετέδωσε το Mega.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 59χρονος φέρεται να είχε τεμαχίσει τη σορό. Η Αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι από γείτονες, καθώς είχε αρχίσει να αναδύεται η δυσοσμία. Την περασμένη Δευτέρα ή Τρίτη, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο γιος έκαιγε κάτι στην αυλή του σπιτιού. Μάλιστα, κάποιοι αναφέρουν ότι είχε κληθεί η Πυροσβεστική, αλλά όταν έφτασε, εκείνος την είχε σβήσει και οι πυροσβέστες δεν προέβησαν σε έλεγχο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ou7xszvr0h)

«Δεν άντεχα άλλο τη μυρωδιά»

Στην ανατριχιαστική ομολογία του, ο 59χρονος γιος του ηλικιωμένου, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΑΝΤ1, ότι δεν άντεχε άλλο την μυρωδιά που αναδυόταν από την σορό του πατέρα του και «αναγκάστηκε» να την πυρπολήσει.

Ο 59χρονος φέρεται να έχει πει στην Αστυνομία πως ο πατέρας του πέθανε, ο ίδιος δεν άντεχε την μυρωδιά, τον έβγαλε έξω και έβαλε φωτιά. Στην ερώτηση αν τον τεμάχισε, υποστήριξε ότι κάποια στιγμή τα άκρα του αποκολλήθηκαν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1on82loq0mh)


Άνω Λιόσια: Ο εισαγγελέας ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Ο εισαγγελέας ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του 59χρονου ο οποίος θα πάει σε όποιο ψυχιατρείο εφημερεύει σήμερα. Σε περίπτωση που δεν κριθεί σκόπιμη η νοσηλεία του, θα δικαστεί στο Αυτόφωρο και θα οδηγηθεί στη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει της κατάστασης του 59χρονου θεωρείται πάντως απίθανο να μην νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο.

«Ήθελε να τον εξαφανίσει για να του παίρνει την σύνταξη» – Τι υποστηρίζει γειτόνισσα

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η μαρτυρία γειτόνισσας του 59χρονου άνδρα

Συγκεκριμένα, όπως μετέφερε η γειτόνισσα, ο 59χρονος μπορεί να μην αποκάλυπτε τον θάνατο του πατέρα του λόγω… της σύνταξης που έπαιρνε.

Διότι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης δεν εργάζονταν, αλλά και το σπίτι στο οποίο διέμενε θα το έπαιρνε η τράπεζα.

Αναλυτικά όσα είπε η ίδια στο MEGA, «δεν ξέρω αν τον σκότωσε, μπορεί να πέθανε και ο παππούς. Αλλά από ότι λένε έπαιρνε μια καλή σύνταξη και ήθελε να κρατήσει την σύνταξη. Ήθελε να τον εξαφανίσει για να παίρνει την σύνταξη. Γιατί ο ίδιος δεν δουλεύει και τον έδιωχναν από το σπίτι γιατί το έπαιρνε η τράπεζα. Τον είχαν έξω στο πεζούλι με τις χειροπέδες και έλεγε “πήρα δύο παντελόνια, μου φτάνουνε, πόσο θα αργήσω. Το κινητό μου και τον φορτιστή μου και έγινε”, ενώ γινότανε χαμός γύρω γύρω».