Στο πένθος έχει «βυθιστεί» η τοπική κοινωνία στη Βιάννο Ηρακλείου από τον θάνατο του μικρού Νικόλα που πάλεψε με τα κύματα παραλία της Άρβης το Σάββατο 1/06, αλλά δεν τα κατάφερε και τελικά έχασε τη ζωή του.

*Διαβάστε εδώ: Κρήτη: Θλίψη για τον πνιγμό του μικρού Νικόλα - Διενεργείται έρανος για να γίνει η κηδεία στην Αλβανία

Ειδικότερα, όπως προκύπτει, όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα, όταν ο 6χρονος Νικόλας «το έσκασε» από τη μητέρα του και πήγε και βούτηξε μόνος του στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, η μητέρα του αγοριού κατέθεσε στο αστυνομικό Τμήμα της Βιάννου ότι βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τον 6χρονο και το μωρό της οικογένειας, όταν ξαφνικά τον έχασε από τα μάτια της.

Αμέσως βγήκε έξω και τον αναζήτησε, ωστόσο στα 10 λεπτά που μεσολάβησαν, το κακό είχε ήδη γίνει, αφού το παιδάκι είχε πάει στη θάλασσα, όπως είπε.

Η γυναίκα μετά τον θάνατο του γιου της συνελήφθη, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη με εντολή Εισαγγελέα.

Έρανος στην Άρβη της Κρήτης

Επιθυμία της οικογένειας είναι ο μικρός Νικόλας να ταφεί στην πατρίδα του την Αλβανία, ωστόσο τα έξοδα μεταφοράς είναι πολλά και για τον λόγο αυτό οι κάτοικοι του χωριού θα επιχειρήσουν να συλλέξουν χρήματα, σε περίπτωση που αποφασιστεί η κηδεία να γίνει στην Αλβανία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί μετά την Τρίτη, καθώς τη Δευτέρα θα γίνει η νεκροψία - νεκροτομή και η σορός του μικρού παιδιού θα μπορεί να μεταφερθεί από την Τρίτη και μετά.

Το μικρό αγόρι ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στο χωριό και όλοι είχαν καλά λόγια να πουν σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βιάννου.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Άρβης, Γιώργος Κουτεντακης, όπου φοιτούσε το άτυχο παιδί, αναφέρει πως αδυνατεί να πιστέψει το κακό που συνέβη και όπως είπε, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι τη Δευτέρα το σχολείο θα ανοίξει χωρίς το μικρό Νικόλα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ph5xncctht)

Συγκλονίζει ο διευθυντής του σχολείου του μικρού Νικόλα - «Ήταν ένας άγγελος στη γη»

Με δάκρυα στα μάτια ο δάσκαλος του μικρού παιδιού, ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου της Άρβης, Γιώργος Κουτεντάκης, ανέφερε στο Cretalive ότι ο μικρός Νίκος ήταν ένας άριστος μαθητής κι ένα πολύ δοτικό και χαμογελαστό παιδί.

«Και παρατήρηση να του έκανες, και να τον μάλωνες, πάντα χαμογελούσε! Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον χαμό του. Δεν μπορώ να το πιστέψω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1pdnwy9wb5d)

«Έβγαλε βόλτα το μωρό, για να το ηρεμήσει»

Ο κ. Κουτεντάκης θυμάται πριν από λίγες ημέρες τον μικρό Νικόλα να βγάζει το λίγων μηνών αδερφάκι του βόλτα με το καρότσι.

«Είπε ότι το μωρό ήταν ανήσυχο και για να το βοηθήσει να κοιμηθεί, το έβγαλε βόλτα με το καρότσι... Τι να πει κανείς γι’ αυτόν τον επί γης άγγελο... Ήταν ένας άγγελος στη γη, τώρα έφυγε στον ουρανό», πρόσθεσε ο κ. Κουνεντάκης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Νικόλας εντοπίστηκε να επιπλέει μπρούμυτα στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του οικισμού της Άρβης και κατευθείαν κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ οι περαστικοί μαζί με γιατρό προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί με απινιδωτή και στη συνέχεια διακομίστηκε με το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από εκεί και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρό παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε. Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί», είπε αυτόπτης μάρτυρας.


«Χτυπούσε η καρδούλα του, είχε χάσει τις αισθήσεις του»

«Χτυπούσε ακόμα η καρδούλα του, όταν μπήκαν στη θάλασσα για τον βγάλουν», ανέφερε ο φωτογράφος Νίκος Κικάκης που βρήκε τον μικρό Νικόλα στη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.

«Χτυπούσε η καρδούλα του, είχε χάσει τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα τα ρεύματα να το φέρουνε μέσα στο λιμάνι. Υπάρχουν κάποια ρεύματα εδώ και μπαίνει μέσα, το νερό μπαίνει μέσα στο λιμάνι, με αποτέλεσμα σε αυτό εδώ το σημείο κάποιοι να έχουνε δει το παιδάκι», δήλωσε στο Star.


Έρανος για τη κηδεία του 6χρονου

Ο πολιτιστικός σύλλογος με μια ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ανακοίνωσε και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου για την ανεύρεση του ποσού ώστε να γίνει η κηδεία του παιδιού στην Αλβανία.

Η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού συλλόγου Άρβης έπειτα από το τραγικό συμβάν που έγινε στο χωριό μας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής: Να εκφράσει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Να καλύψει τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας του παιδιού στην πατρίδα του.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Άρβης, το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και την Ενορία Άρβης, θα προβεί σε έρανο αύριο Κυριακή 2/7 από τις 6 στο χωριό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ph681bz29d)