Ανείπωτος πόνος και θλίψη επικρατεί στην Άρβη της Κρήτης από τον θάνατο του μικρού Νικόλα, που πνίγηκε στη θάλασσα, μόλις 50 μέτρα από το σπίτι του.

Βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην Άρβη έλεγξαν οι Αρχές που διερευνούν την υπόθεση, σύμφωνα με το cretalive.gr. Την προανάκριση επίσημα διενεργεί το Λιμενικό με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ. Οι Αρχές είναι σχεδόν βέβαιες ότι το άτυχο αγοράκι πνίγηκε, όμως θέλουν να εξαντλήσουν κάθε ενδεχόμενο, όπως επισημαίνει το τοπικό μέσο.

Για τον λόγο αυτό αναζήτησαν υλικό που να μπορεί να αξιοποιηθεί, χωρίς όμως- σύμφωνα με πληροφορίες- να προκύπτει κάποιο χρήσιμο στοιχείο. Στην περιοχή υπάρχει περίπτερο με εγκατεστημένο κύκλωμα ασφαλείας, το οποίο όμως βρίσκεται σε απόσταση από το σημείο της τραγωδίας.

Το κλίμα στην Άρβη και στα γύρω χωριά είναι βαρύ. Τόσο ο Νικόλας όσο και το μικρό αδερφάκι του που είναι ακόμα μωρό, γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Άρβης την τελευταία 4ετία και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνους.

Κρήτη: Τι λέει ο γιατρός που εντόπισε το παιδί

Στο MEGA και στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» μίλησε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Βιάννο που έφτασε πρώτος και παρέλαβε το παιδί από την παραλία. Όπως είπε το παιδί φαινόταν από εκείνη τη στιγμή ότι είχε χάσει τη μάχη.

«Εγώ ο ίδιος πήγα και το πήρα. Όταν φτάσαμε εκεί, το παιδάκι μάλλον είχε χάσει ήδη τη μάχη, ωστόσο έγινε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια ανάνηψης, απινιδώσεις, όλο το πρωτόκολλο όπως έπρεπε. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Διαπιστώθηκε στο κέντρο υγείας ο θάνατος του παιδιού επίσημα. Ήταν τόσο σοκαριστικό για την τοπική κοινότητα και εγώ έπρεπε να κάνω τη δουλειά μου. Δε με ενδιέφερε ποιος είναι ο γονέας, αν συνοδεύεται το παιδί ή όχι. Μια κατάσταση τραγική», είπε μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος γιατρός στο Κέντρο Υγείας.

Επίσης μίλησε και ο δήμαρχος της περιοχής Παύλος Μπαριτάκης που ανέφερε τα εξής:

«Είναι κάτι συγκλονιστικό και τραγικό για την τοπική κοινωνία του δήμου μας. Ένα μικρό παιδί ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία και σκληρά εργαζομένους γονείς που ζούσαν πολλά χρόνια στο χωριό. Ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής έχει αναλάβει μια δράση προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα, εφόσον απαιτηθούν, αν τελικά η ταφή του παιδιού γίνει στη χώρα του, που είναι η Αλβανία».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ph5xncctht)


Έρανος για τη κηδεία του 6χρονου

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, επιθυμία του πατέρα της και της μητέρας του Νικόλα, οι οποίοι ζουν ένα αδιανόητο δράμα, είναι να ταφεί το παιδί τους στην Αλβανία. Η οικονομική τους κατάσταση, όμως, δεν επιτρέπει αυτό το ταξίδι ούτε μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας, εξ ου η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Άρβης.

Σε αυτή έγινε γνωστό πως αναλαμβάνει τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας του Νικόλα στην πατρίδα του, ενώ ξεκινά έρανος σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Άρβης, το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και την Ενορία Άρβης.

Ο πολιτιστικός σύλλογος με μια ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ανακοίνωσε και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου για την ανεύρεση του ποσού ώστε να γίνει η κηδεία του παιδιού στην Αλβανία.

Η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού συλλόγου Άρβης έπειτα από το τραγικό συμβάν που έγινε στο χωριό μας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής: Να εκφράσει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Να καλύψει τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας του παιδιού στην πατρίδα του.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Άρβης, το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και την Ενορία Άρβης, θα προβεί σε έρανο αύριο Κυριακή 2/7 από τις 6 στο χωριό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ph681bz29d)

Συγκλονίζει ο διευθυντής του σχολείου του μικρού Νικόλα - «Ήταν ένας άγγελος στη γη»

Με δάκρυα στα μάτια ο δάσκαλος του μικρού παιδιού, ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου της Άρβης, Γιώργος Κουτεντάκης, ανέφερε στο Cretalive ότι ο μικρός Νίκος ήταν ένας άριστος μαθητής κι ένα πολύ δοτικό και χαμογελαστό παιδί.

«Και παρατήρηση να του έκανες, και να τον μάλωνες, πάντα χαμογελούσε! Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον χαμό του. Δεν μπορώ να το πιστέψω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1pdnwy9wb5d)

«Έβγαλε βόλτα το μωρό, για να το ηρεμήσει»

Ο κ. Κουτεντάκης θυμάται πριν από λίγες ημέρες τον μικρό Νικόλα να βγάζει το λίγων μηνών αδερφάκι του βόλτα με το καρότσι.

«Είπε ότι το μωρό ήταν ανήσυχο και για να το βοηθήσει να κοιμηθεί, το έβγαλε βόλτα με το καρότσι... Τι να πει κανείς γι’ αυτόν τον επί γης άγγελο... Ήταν ένας άγγελος στη γη, τώρα έφυγε στον ουρανό», πρόσθεσε ο κ. Κουνεντάκης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Νικόλας εντοπίστηκε να επιπλέει μπρούμυτα στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του οικισμού της Άρβης και κατευθείαν κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ οι περαστικοί μαζί με γιατρό προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί με απινιδωτή και στη συνέχεια διακομίστηκε με το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από εκεί και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρό παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε. Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί», είπε αυτόπτης μάρτυρας.


«Χτυπούσε η καρδούλα του, είχε χάσει τις αισθήσεις του»

«Χτυπούσε ακόμα η καρδούλα του, όταν μπήκαν στη θάλασσα για τον βγάλουν», ανέφερε ο φωτογράφος Νίκος Κικάκης που βρήκε τον μικρό Νικόλα στη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.

«Χτυπούσε η καρδούλα του, είχε χάσει τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα τα ρεύματα να το φέρουνε μέσα στο λιμάνι. Υπάρχουν κάποια ρεύματα εδώ και μπαίνει μέσα, το νερό μπαίνει μέσα στο λιμάνι, με αποτέλεσμα σε αυτό εδώ το σημείο κάποιοι να έχουνε δει το παιδάκι», δήλωσε στο Star.