Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός σεφ Γιάννης Γιάχος, σε ηλικία μόλις 47 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και σκορπώντας θλίψη σε γνωστούς και φίλους.

Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε με ανάρτηση ο Αλέξανδρος Τσουβέλας.

Αρχικά έγραψε: «Πρόλαβες να χαρείς το τρόπαιο, σεφ. Καλό ταξίδι, ξάδερφε Γιάννη Γιάχο», έγραψε και πρόσθεσε: «Δύο λόγια για τον ξάδερφο κι εξαιρετικό άνθρωπο Γιάννη Γιάχο. Πέρα από την ατέλειωτη αγάπη και το ατέλειωτο ταλέντο στη ζαχαροπλαστική, πέρα από τη μεγάλη του αγάπη για το χωριό στην Άρτα και στον σύλλογο του χωριού, είχε και μια τεράστια αγάπη και καψούρα. Τον Ολυμπιακό. Πιέστηκε τη νύχτα του τελικού και χάρηκε σαν μικρό παιδί. Το πρωί έκανε πλάκα σε φίλους του με κασκόλ της ομάδας στη δουλειά. Η καρδιά του, όμως, δεν άντεξε. Καλό ταξίδι, ρε χορευταρά, που σε άλλους μάθαινες για γλυκά, σε μένα να χτυπάω το πόδι στον τσάμικο τρεις φορές στον αέρα».


Ποιος ήταν o γνωστός σεφ Γιάννης Γιάχος

Ο Γιάννης Γιάχος άφησε την τελευταία του πνοή στη Χαλκιδική όπου εργαζόταν. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα, αλλά καταγόταν από το χωριό Μεγαλόχαρη της Άρτας. Εμπνευστής και μέντοράς του ο πατέρας του Δημήτρης Γιάχος, ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο Περιστέρι Αττικής (Άλσος).

Η ζαχαροπλαστική για τον Γιάννη Γιάχο ήταν ένα ατελείωτο ταξίδι και αποδεδειγμένα ο μεγάλος έρωτάς του. Ξεκίνησε την πορεία του στις γλυκές διαδρομές με βήματα παραδοσιακά και εκτελώντας συνταγές δεκαετιών. Ο σκοπός που γεννήθηκε μέσα του ήταν να εξελίξει την κλασική ζαχαροπλαστική σε μοντέρνα, δίνοντας τη δική του οπτική και το δικό του στίγμα, αλλά πάντα κρατώντας με σεβασμό κάθε παλαιά, βασική διδαχή από το ξεκίνημά του.