Σε μια συγκινητική πρωτοβουλία προχώρησαν οι κάτοικοι της Άρβης του Δήμου Βιάννου στην Κρήτη με το να συγκεντρώσουν χρήματα μετά την τραγωδία με τον 7χρονο Νικόλα που έχασε τη ζωή του στη θάλασσα.

Όπως ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος της Άρβης, από τον έρανο που πραγματοποιήθηκε, συγκεντρώθηκε το χρηματικό ποσό των 6.035 ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά θα πληρωθεί το γραφείο τελετών που θα διεκπεραιώσει τη διαδικασία της κηδείας του μικρού αγοριού στην Αλβανία και τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν στην οικογένεια.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου της Άρβης:

arvi-nik-5685

Κρήτη: Οι Αρχές ψάχνουν στοιχεία για τον θάνατο του 7χρονου

Σύμφωνα με το ekriti, οι Αρχές εξέτασαν και υλικό από την κάμερα ασφαλείας που έχει εγκατασταθεί στο αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής, η οποία όμως δεν έδωσε και πολλά στοιχεία για την υπόθεση. Από την πλευρά του το Λιμενικό θεωρεί βέβαιο ότι το παιδάκι παρασύρθηκε από τα κύματα της θάλασσας με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Όπως είπε η μητέρα του στους αστυνομικούς, το παιδί τής ζήτησε να πάει στη θάλασσα και εκείνη δεν τον άφησε γιατί μόλις είχε φάει. Ο 7χρονος Νικόλας όμως κατάφερε και έφυγε κρυφά από το σπίτι όσο η μητέρα του ήταν απασχολημένη με το λίγων μηνών μωρό της οικογένειας. Όταν η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι το παιδί έλειπε από το σπίτι, άρχισε εναγωνίως να τον ψάχνει πόρτα πόρτα. Ο μικρός είχε πάει στη θάλασσα, όπου βρήκε έναν φίλο του και έπεσαν για μπάνιο. Ένα από τα κύματα φέρεται να τον παρέσυρε και να τον έπνιξε. Βρέθηκε να επιπλέει στο νερό, τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του και παρά τις τιτάνιες προσπάθειες όλων, και γιατρού που έσπευσε στο σημείο, δεν κατάφεραν να τον σώσουν.