Στην εκκένωση της κατάληψης του πρώην κυλικείου της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας νωρίς το πρωί της Δευτέρας (3/06).

katalipsi-aristoteleio01

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν στο ΑΠΘ λίγο πριν από τις 5 το πρωί και εκκένωσαν τον χώρο που είχε καταληφθεί από το «στέκι Primavera».

Στην κατάληψη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 11 ξύλινα κοντάρια
  • 1 λοστός
  • 7 κράνη και
  • 1 ποδήλατο, η νόμιμη κατοχή του οποίου ερευνάται.
katalipsi-aristoteleio02

katalipsi-aristoteleio03

katalipsi-aristoteleio04

katalipsi-aristoteleio05

katalipsi-aristoteleio06

Μετά το πέρας της επιχείρησης, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σφράγιση του χώρου και στη συνέχεια τον απέδωσαν στις πρυτανικές Αρχές.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός-εκλεγμένος αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Σημεωνίδης, «ενημερωθήκαμε για την κατάληψη του χώρου. Αποφασίστηκε να γίνει σήμερα η εκκένωση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, καθάρισε ο χώρος και παραδόθηκε εκεί που έπρεπε να παραδοθεί, εκεί που ανήκει πραγματικά. Δεν υπήρχαν άτομα μέσα μόνο κάποια υλικά που δεν χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς. Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Είχε κάποια κράνη, είχε κάποια ρόπαλα. Είχε πάρα πολλή ακαθαρσία. Το βασικό θέμα για εμάς είναι να παραδοθεί ο χώρος στην εταιρεία διαχείρισης του πανεπιστημίου. Είναι παθογένειες πολλών ετών, είναι σε πολλά σημεία, εμείς είμαστε πάντα σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, όλα αυτά να παραδοθούν στους φοιτητές με την πλήρη έννοια της λέξης».