Συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα στο λιμεναρχείο Ωρωπού για δύο περιστατικά με θαλάσσια σπορ.

Το πρώτο συμβάν αφορούσε μια γυναίκα που τραυματίστηκε κάνοντας ιστιοσανίδα (kite surf) στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, Ωρωπού Αττικής.

Οι αρχές ενημερώθηκαν άμεσα και ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) κατευθύνθηκε στην περιοχή. Εκεί, βρήκαν τη γυναίκα ήδη στην ακτή, χάρη στη βοήθεια λουομένων. Σύμφωνα με δήλωσή της, είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και στο πόδι. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με δημοτικό ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο Μπενάκειο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για πρώτες βοήθειες και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Η Λιμενική Αρχή Ωρωπού έχει ξεκινήσει προανάκριση για το περιστατικό.

Το δεύτερο συμβάν συνέβη αργότερα το απόγευμα, όταν το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Ωρωπού ενημερώθηκε για ένα αναποδογυρισμένο θαλάσσιο ποδήλατο με πέντε επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή του Ωρωπού Αττικής.

Άμεσα αναχώρησαν για την περιοχή ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο για πιθανή συνδρομή. Το ταχύπλοο εντόπισε και περισυνέλεξε με ασφάλεια τους πέντε επιβαίνοντες, οι οποίοι ήταν όλοι καλά στην υγεία τους και δεν επιθυμούσαν περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Το θαλάσσιο ποδήλατο μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ξηρά.