Συνελήφθη στο σπίτι του στην Πεύκη ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή. Νωρίτερα, την επιστροφή του στη φυλακή, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας, ακυρώνοντας την αποφυλάκιση του πρώην αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος προκειμένου να εκτίσει την ποινή των 13 ετών κάθειρξης που του έχει επιβληθεί.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε αποφυλακιστεί πριν το Πάσχα, με βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Λαμίας (υπ´αριθμόν 24/2024), παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος του δευτεροβάθμιου δικαστικού συμβουλίου, η κράτηση Μιχαλολιάκου θα συνεχιστεί κανονικά, έως ότου εκτίσει κατά τον νόμο την ποινή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας με το βούλευμα του έκρινε πως, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά μέσα συνεχίζει να υμνεί τις έκνομες ναζιστικού τύπου πρακτικές της ΧΑ, παρά τη δίκη και την καταδίκη του και ως εκ τούτου, εμφανίζεται αμετανόητος και εξ αυτού ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Η αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και την οργή της οικογένειας Φύσσα με την Μάγδα Φύσσα να δηλώνει πως είναι σαν να μαχαιρώνουν ξανά το παιδί της.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Λαμίας.