Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την αποκάλυψη για τις μαρτυρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε ένα κοριτσάκι στην περιοχή Πόρος στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή (31/05), όταν ένας γείτονας άκουσε επίμονο κλάμα από το σπίτι του παιδιού και ενημέρωσε τις Αρχές. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και βρήκαν το μόλις 2,5 ετών κοριτσάκι με σημάδια και χτυπήματα σε όλο το σώμα και το κεφάλι. Παρών ήταν ο 23χρονος σύντροφος της 21χρονης μητέρας της.

Είχε εντοπιστεί να περιπλανιέται

Το κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι ήταν θύμα συστηματικής κακοποίησης. Μάλιστα, πρόκειται για το ίδιο κοριτσάκι, το οποίο είχε εντοπιστεί πριν από περίπου ένα μήνα, να περιπλανιέται μόνο του, σε δρόμο στο Ηράκλειο, με μια περαστική να ειδοποιεί την Αστυνομία. Όπως είχε διαπιστωθεί τότε, η μητέρα του παιδιού είχε αναθέσει στον Παλαιστίνιο σύντροφό της να προσέχει το κοριτσάκι, ωστόσο για λόγους που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, το παιδί διέφυγε της προσοχής του και βρέθηκε μόνο του στο δρόμο.

Τότε μητέρα και σύντροφος είχαν συλληφθεί για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Απέδωσαν τα όσα έγιναν σε μια άτυχη στιγμή. Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, οπότε μετά το νεότερο περιστατικό κακοποίησης, το μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν ότι είχε πέσει θύμα κακοποίησης.

Τόσο η μητέρα, όσο και ο σύντροφός της από την Παλαιστίνη συνελήφθησαν και οδηγούνται ενώπιον της Ανακρίτριας, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για ενδοοικογενειακή βία κατ’ εξακολούθηση με την μορφή της μεθοδευμένες πρόκλησης έντονου σωματικού πόνου, επικίνδυνης για την υγεία και συνέργεια.

Όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό, η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού έχει δοθεί στους παππούδες της μικρής από την πλευρά της μητέρας.