Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται πλέον ο άνθρωπος που φέρεται να δολοφόνησε την 63χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στη Χαλκίδα στις αρχές Μαίου. Πρόκειται για στενό φιλικό πρόσωπο της δολοφονημένης -με πέντε μαχαιριές- γυναίκας, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στις 10 Μαίου. Την 63χρονη, που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, εντόπισε η γυναίκα που είχε αναλάβει την φροντίδα της και καθημερινά πήγαινε στο σπίτι.

Τι προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα

Από την Παρασκευή που βρέθηκε νεκρή η άτυχη γυναίκα, τρεις ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Δευτέρα ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροτομή στη σορό της, διαπίστωσε ότι η γυναίκα δεν πέθανε συνεπεία πτώσης, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση, αλλά από πέντε μαχαιριές στο σώμα της. Αμέσως, σήμανε συναγερμός στην ασφάλεια Χαλκίδας, η οποία άρχισε να αναζητά βιντεοληπτικό υλικό από την ευρύτερη περιοχή, ενώ έλαβε καταθέσεις από τα συγγενικά πρόσωπα αλλά και τους ανθρώπους που είχαν πρόσβαση στο σπίτι.

Το γεγονός ότι υπήρχε το κλειδί της πόρτας ήταν κρυμμένο έξω από την είσοδο του σπιτιού και σε συνδυασμό με το δεδομένο ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης σε πόρτες, παράθυρα και μπαλκονόπορτες, οδήγησαν αμέσως τις αρχές στο συμπέρασμα πως ο δράστης ή οι δράστες, ήταν γνώριμοι της 63χρονης.

Ο κύκλος των υπόπτων μέρα με την ημέρα γινόταν ολοένα και πιο μικρός, με αποτέλεσμα νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι να καλέσουν για κατάθεση τον συγκεκριμένο ύποπτο. Ο παλιός φίλος της 63χρονης, αρχικά σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τα πάντα. Πως σχετίζεται δηλαδή με τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενικών προσώπων του θύματος, ο κατηγορούμενος, μπαινοέβγαινε στο σπίτι τις πρώτες ημέρες που αποκαλύφθηκε ο θάνατος της 63χρονης, δείχνοντας και αυτός συγκλονισμένος από το φονικό. σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο 37χρονος κατηγορούμενος, υποστήριξε στους αστυνομικούς πως πρίν από αρκετά χρόνια, γνώρισε την κόρη της 63χρονης. Εν καιρώ γνώρισε και τη μητέρα της και πριν από λίγο καιρό, η κόρη της 63χρονης του αποκάλυψε πως είχε κρύψει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Μάλιστα, του ανέφερε και το σημείο όπου είχε τοποθετήσει τα χρήματα, κάτι που σύμφωνα με τους αστυνομικούς, αποτέλεσε το κίνητρο για την ληστεία. Το γιατί όμως έφτασε στο σημείο να δολοφονήσει την άτυχη γυναίκα, παραμένει ένας γρίφος για την αστυνομία.

Το χρονικό της δολοφονίας της 63χρονης

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 10 Μαΐου, με την 63χρονη που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα να εντοπίζεται νεκρή στην κατοικία της στη Χαλκίδα. Αρχικά, όλα έδειχναν ότι ο θάνατός της προήλθε από πέσιμο από τις σκάλες. Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η γυναίκα έφερε πέντε μαχαιριές στην περιοχή του αυχένα. Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν αρχικά το διάστημα των έξι ωρών, από τις 12:45 μέχρι τις 18:45. Από τη στιγμή δηλαδή που έφυγε η κόρη της 63χρονης από το σπίτι για να πάει στη δουλειά μέχρι την ώρα που φίλη της το απόγευμα, μπήκε στο διαμέρισμα και την εντόπισε νεκρή.

Όπως έχει πει από την πρώτη στιγμή η κόρη της 63χρονης, είχε ζητήσει από τη στενή φίλη της να πάει στο διαμέρισμα και ήταν εκείνη που εντόπισε τη γυναίκα νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος. Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς από το σπίτι της 63χρονης είχε αφαιρεθεί το ποσό των 7.000 ευρώ, την ύπαρξη του οποίου ελάχιστοι γνώριζαν σύμφωνα με όσα κατέθεσε η κόρη του θύματος.

«Πήραν χρήματα και την μαχαίρωσαν στον λαιμό. Η 36χρονη που την εντόπισε σοκαρίστηκε και πετάχτηκε έξω, κάλεσε το ΕΚΑΒ. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση, δεν ξέρουμε τι έχουν βρει, εάν υποψιάζονται κάποιον», είχε δηλώσει στο MEGA λίγες μέρες μετά τη δολοφονία πρόσωπο από το στενό συγγενικό περιβάλλον του θύματος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1qfnrpgdva1)