Tο καλοκαίρι και άπαντες αναμένουν τις ημέρες των διακοπών, όπου θα μπορέσουν να ζήσουν στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης. Οι ξέγνοιαστες στιγμές για αρκετούς όμως, μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε εφιάλτη και ειδικά για τα ζευγάρια, καθώς σύμφωνα με έρευνες, οι διακοπές είναι η απόλυτη δοκιμασία μεταξύ των συντρόφων.

Διακοπές: Οι αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν την απόλαυση σε χωρισμό


40% των συμμετεχόντων σε μία από αυτές τις έρευνες δήλωσαν ότι το να βλέπουν τον σύντροφό τους να αφήνει την οδοντόκρεμα πασαλειμμένη στο νιπτήρα και να ξεχνά να αντικαταστήσει το χαρτί τουαλέτας μπορεί καταστρέψει τον ρομαντισμό.

31% δηλώνει ότι το πρωινό ξύπνημα στις διακοπές αποτέλεσε αιτία χωρισμού, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που παραδέχονται ότι αποφάσισαν να χωρίσουν αφού ο σύντροφός τους καθυστερούσε επανειλημμένα στο δείπνο.

Μιλώντας στην «Ελένη» η ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου εξηγεί τι πρέπει να προσέξει ένα ζευγάρι τις ημέρες των διακοπών για να αποφύγει τις εντάσεις και τον χωρισμό.

«Σε μια συντροφική σχέση υπάρχουν παράγοντας τους οποίους εάν δεν φροντίσει το ζευγάρι, ενδέχεται να διαταραχτεί», επισημαίνει μεταξύ άλλων.